Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΗ ΒΕΤΕΡΑΝΟ

Παρουσία της ηγεσίας, μελών του RSL Bικτώριας, πολιτικών προσώπων και φίλων, έγινε την περασμένη Παρασκευή η παρουσίαση του νέου και...





Παρουσία της ηγεσίας, μελών του RSL Bικτώριας, πολιτικών προσώπων και φίλων, έγινε την περασμένη Παρασκευή η παρουσίαση του νέου και τρίτου στη σειρά βιβλίου του ομογενή βετεράνου και προέδρου του Ελληνικού Παραρτήματος RSL Βικτώριας, Στιβ Κυρίτση.





Το βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Ελληνοαυστραλοί στις Aυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις, Πέρασμα Kokoda, Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου» παρουσίασε ο πρόεδρος του RSL Βικτώριας, Dr Roert Webster ΟΑΜ, και η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της επετείου των 75 χρόνων από την μάχη της Kokoda.

Τον πρωθυπουργό της Πολιτείας εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο υπουργός Οικιστικής Πολιτικής, Martin Folley, ενώ εκ μέρους του αρχηγού της πολιτειακής αντιπολίτευσης στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων, Murray Thompson.

Ο Dr Webster, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κυρίτση, αναφέρθηκε στην συμβολή των Ελληνοαυστραλών στρατιωτών στον αυστραλιανό στρατό ενώ τόνισε την σημασία του έργου του κ. Κυρίτση που επί σειράν ετών τώρα ερευνά και καταγράφει την ιστορία μίας άγνωστης μέχρι πρότινος πτυχής της ελληνικής παρουσίας στους Αντίποδες.

Ο Dr Webster δεν παρέλειψε, επίσης, να συγχαρεί το Ελληνικό Παράρτημα RSL Βικτώριας για την πολυετή προσφορά του στην ελληνική παροικία αλλά και στην αυστραλιανή κοινωνία εν γένει.http://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.