Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗ ΡΑΚΑ : ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 80 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι βομβάρδισαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που προσπαθούσαν να διαφύγουν ...





Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι βομβάρδισαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το προπύργιό τους, στη Ράκα της Συρίας, την οποία πλησιάζουν οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ένας συνασπισμός Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων δημοκρατικών της Συρίας.






Τα πλήγματα έγιναν σε φάλαγγες οχημάτων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που έφευγαν από τα νότια της Ράκα με κατεύθυνση προς την αρχαία πόλη Παλμύρα πραγματοποιήθηκαν στις 25 Μαΐου και τη νύχτα της 29ης προς 30ή Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν περισσότεροι από 80 τζιχαντιστές και καταστράφηκαν δεκάδες οχήματα και στρατιωτικός εξοπλισμός, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εξαπέλυσε από υποβρύχιο και φρεγάτα που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο πυραύλους Κρουζ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2016.

Υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ τάγμα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) πλησίασε την Τρίτη την ανατολική περιφέρεια της Ράκα, προπυργίου των τζιχαντιστών στη Συρία.

Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τη Ράκα, αλλά οι δυνάμεις που μάχονται κατά των τζιχαντιστών απέχουν ακόμη μακράν από το να μπορούν να εξαπολύσουν επίθεση στην πόλη, καθώς η ύπαιθρος νότια της πόλης διαφεύγει του ελέγχου τους.

Η Ρωσία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία σε υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Τον Δεκέμβριο του 2016 επιτεύχθηκε εκεχειρία ανάμεσα στις δυνάμεις που είναι πιστές στο καθεστώς και στους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές, αλλά δεν εφαρμόζεται για τους τζιχαντιαστές της Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.