Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑΥΜΑ ΡΕ...!!! ΜΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...

ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ... ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ...

Αποχαιρέτησαν οικογένεια προσφύγων στη Θεσσαλονίκη





ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ... ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑΪΖΟΥΜΕ, ΚΟΙΜΙΖΟΥΜΕ, ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ, ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΝΟΥΜΕ ΚΛΠ ΚΛΠ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...

Την πρώτη οικογένεια προσφύγων που φιλοξενήθηκε σε διαμέρισμα, στο πλαίσιο του προγράμματος REACT (Refugee Assistance Collaboration, Thessaloniki), αποχαιρέτησαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση οι εταίροι του προγράμματος καθώς εγκρίθηκε το αίτημα για μετεγκατάσταση στη Γερμανία.




«Ήρθαμε στις 20 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα από την Συρία και αφού μείναμε επί μήνες σε διάφορες δομές, τον τελευταίο καιρό φιλοξενούμασταν σε διαμέρισμα στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες» ανέφερε στην εκδήλωση, ο Αχμάτ, πατέρας της πολυμελούς οικογένειας από τη Συρία, με τρία ανήλικα παιδιά στην Ελλάδα και άλλα τρία στη Συρία.

«Πρόκειται για την πρώτη οικογένεια που εντάχθηκε στο πρόγραμμά μας και τώρα την αποχαιρετούμε» δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα ενώ ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης διευκρίνισε ότι η οικογένεια θα μεταβεί στην Αθήνα για τις τελευταίες διαδικασίες πριν αναχωρήσει για Γερμανία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης, αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει η ΧΑΝΘ στα προσφυγόπουλα, με τη δωρεάν ένταξή τους στα προγράμματά της και την υλοποίηση δράσεων σε κέντρα φιλοξενίας.

«Αποχαιρετούμε τα παιδιά αυτής της οικογένειας, δίνοντάς τους μπάλες για δώρα, επειδή θέλουμε να τους πούμε ότι "το παιχνίδι τώρα είναι στα χέρια τους» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει ως συντονιστής στο εταιρικό σχήμα του προγράμματος REACT με εταίρους το δήμο Νεάπολης-Συκεών, το δήμο Καλαμαριάς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη ΧΑΝΘ, τη ΜΚΟ PRAKSIS, την ΑΡΣΙΣ, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.