Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ...;;; ΠΙΑΝΟΥΝ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ...

Οι Ισλαμιστές προερχόμενοι από τη Συρία και το Ιράκ διεισδύουν στη Βουλγαρία και μεταφέρουν κρυφά αρχαιότητες από τα λεηλατημένα μουσε...


Οι Ισλαμιστές προερχόμενοι από τη Συρία και το Ιράκ διεισδύουν στη Βουλγαρία και μεταφέρουν κρυφά αρχαιότητες από τα λεηλατημένα μουσεία της Μέσης Ανατολής, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.

«Πριν από μία ημέρα εντοπίστηκε μια νέα αποστολή πολύτιμων νομισμάτων, που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή σε έρευνα που έγινε στο συνοριακό σταθμό «Καπιτάν Αντρέεβο», γράφει το Vesti.bg, προσθέτοντας ότι στο συνοριακό αυτό σταθμό έχουν κατασχεθεί συνολικά 200 κιλά χάλκινα νομίσματα.

Μετά τη λεηλασία πολλών μουσείων στο Ιράκ και τη Συρία, αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως νομίσματα και άλλα μικρά αντικείμενα περνούν μέσα από τη Βουλγαρία, ανέφεραν οι αστυνομικοί που εντόπισαν τη «νέα αποστολή» που μετέφεραν δύο Ισλαμιστές.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τις περισσότερες φορές οι Ισλαμιστές για να μην περάσουν από τις συνοριακές εισόδους, για μεταφορά των αρχαιολογικών αντικειμένων, ναυλώνουν μουλάρια για να τα περάσουν μέσα από τις ορεινές περιοχές των βουλγαροτουρκικών συνόρων.

Άλλη επιλογή τους είναι να κρύψουν μικρά αντικείμενα σε τσάντες παιδιών προσφύγων για να περάσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τη βουλγαρική τηλεόραση ‘Νόβα’ που επικαλείται την UNESCO, η μαύρη αγορά αρχαιοτήτων έχει ξεπεράσει τα επτά δισεκατομμύρια δολάρια.

--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.