Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ: ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΓΑΝ «ΠΟΡΤΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Συνολικά 120 – 130 άτομα θα παρακαθίσουν στο επίσημο δείπνο που δίνεται απόψε, Τρίτη (15/11/2016) στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν τ...

Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Ποιοι και γιατί έφαγαν «πόρτα» από το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο




Συνολικά 120 – 130 άτομα θα παρακαθίσουν στο επίσημο δείπνο που δίνεται απόψε, Τρίτη (15/11/2016) στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, ωστόσο δεκάδες άτομα «κόπηκαν» από τη λίστα των προσκεκλημένων.




Βάσει του πρωτοκόλλου, πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που θα δώσει το «παρών» θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ αυτών που αποκλείστηκαν ήταν όλοι οι αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Μάλιστα, υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Παυλόπουλου με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, κατά διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να παραστούν στο δείπνο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «κλειστοφοβική διπλωματία», ενώ χαρακτήρισε την απόφαση «απαράδεκτη».

«Ενημερώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ότι στις συναντήσεις και στο δείπνο των ελληνικών αρχών με τον Αμερικανό πρόεδρο Μ. Ομπάμα, από το πολιτικό κόσμο της Ελλάδος θα παρίστανται μόνο ο πρωθυπουργός, κυβερνητικά στελέχη και ο κ. Κ. Μητσοτάκης.




Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, προδίδει κλειστοφοβική διπλωματία και δείχνει ότι εμποδίζουν κάποιοι τον αμερικανό πρόεδρο να γίνει γνώστης των θέσεων των υπολοίπων κομμάτων. Στην Ελλάδα την πτώχευση την έφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, επαφή με τον ξένο επίσημο θα έχουν μόνο αυτοί που με την συμπεριφορά τους, των τελευταίων δεκαετιών κατέστρεψαν την Ελλάδα», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

Παράλληλα, στο Προεδρικό Μέγαρο δεν θα εμφανιστούν η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα και η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθώς τον Μπαράκ Ομπάμα δεν συνοδεύει η σύζυγός του, Μισέλ Ομπάμα.

Αντίθετα, στη λίστα των προσκεκλημένων βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Επίσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν οι διατελέσαντες πρώην πρωθυπουργοί (Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Λ. Παπαδήμος, Π. Πικραμμένος, Β. Θάνου) και οι πρώην Πρόεδροι Δημοκρατίας (Χρ. Σαρτζετάκης, Κ. Παπούλιας, Κ. Στεφανόπουλος).

Επίσης, στο δείπνο θα παρακαθίσουν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβεις και πρυτάνεις πανεπιστημίων.

Διαβάστε εδώ τι θα περιλαμβάνει το μενού στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.