Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ... ΝΤΟΜΙΝΟ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΙΤΣΑΡΙΑΣ...

Στις 5:00 π.μ. την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 1991, η είδηση κυκλοφόρησε από την Ουάσινγκτον: ο επικείμενος πόλεμος με το Ιράκ ήταν μάλλον θ...



Στις 5:00 π.μ. την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 1991, η είδηση κυκλοφόρησε από την Ουάσινγκτον: ο επικείμενος πόλεμος με το Ιράκ ήταν μάλλον θέμα ωρών. Όντως, αργότερα εκείνη τη μέρα, άρχισαν να πέφτουν οι βόμβες.

Ο Πόλεμος του Κόλπου είχε αρχίσει. Η αρχική προειδοποίηση δε ήρθε από κάποιον ανώτερο βοηθό του προέδρου ή αξιωματικό του στρατού, αλλά από μια αναπάντεχη πηγή: έναν ιδιοκτήτη πιτσαρίας. Ο Φρανκ Μικς (δεξιά) είχε στην ιδιοκτησία του πολλές πιτσαρίες Ο Φρανκ Μικς είχε στην ιδιοκτησία του εξήντα πιτσαρίες της αλυσίδας Domino στην περιοχή της Ουάσινγκτον. Ήταν γνωστό ότι ο Μικς παρακολουθούσε προσωπικά τις παραγγελίες πίτσας και, το βράδυ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, παρατήρησε μια απότομη αύξηση στις μεταμεσονύκτιες παραγγελίες από τον Λευκό Οίκο, το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι παραγγελίες του Λευκού Οίκου εκτοξεύτηκαν στα ύψη – με περισσότερες από πενήντα πίτσες – μεταξύ 10 μ.μ και 2 π.μ. Ο Μικς είχε δει το ίδιο πράγμα να συμβαίνει το βράδυ πριν την εισβολή στη Γρανάδα και τον Παναμά. «Δεν νομίζω ότι κάθονται και βλέπουν αγώνες σε επανάληψη», σχολίασε ο επιχειρηματίας. Ήταν σίγουρος ότι αυτό σήμαινε πόλεμο, οπότε τηλεφώνησε στα κανάλια και διέδωσε τα νέα.

Τα υπόλοιπα είναι πλέον γνωστά. Θα καταστραφεί τελικά η δημοκρατία από μερικά κομμάτια πίτσας; Θα πάψει η Αμερική να είναι στρατιωτική υπερδύναμη εξαιτίας των φαστ φουντ; Θα αρχίσουν οι ξένοι κατάσκοποι να δουλεύουν σε αμερικάνικες πιτσαρίες για να μαθαίνουν τι ψήνεται στις κυβερνητικές υπηρεσίες;...

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.