Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

Η αστυνομία της Ινδονησίας κατηγορεί τον κυβερνήτη της Τζακάρτα για βλασφημία. Ο αποκαλούμενος Αχόκ θεωρείται ότι έχει προσβάλει τ...





Η αστυνομία της Ινδονησίας κατηγορεί τον κυβερνήτη της Τζακάρτα για βλασφημία.

Ο αποκαλούμενος Αχόκ θεωρείται ότι έχει προσβάλει το κοράνι, το ιερό μουσουλμανικό βιβλίο, στην διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Προέρχεται από κινεζική μειονότητα χριστιανών στο θρήσκευμα κι είναι ο πρώτος μη μουσουλμάνος κυβερνήτης της πρωτεύουσας.

«Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συναίνεση, η κυρίαρχη άποψη είναι πως η υπόθεση θα πρέπει να επιλυθεί στα δικαστήρια. Η επόμενη φάση της έρευνας θα είναι εντατικότερη. Από την στιγμή που κατονομάζεται ως ύποπτος ο Μπασούκι Τιαχάια Πουρνάμα γνωστός ως Αχόκ δεν του επιτρέπεται να φύγει από την Ινδονησία», τόνισε ο άριν Ντόνο Σουκμάντο διευθυντής του εγκληματολογικού της ινδονησιακής αστυνομίας.

Ο κυβερνήτης αν καταδικαστεί κινδυνεύει με φυλάκιση, που μπορεί να φθάσει έως και τα πέντε χρόνια. Ο ίδιος εμφανίστηκε σίγουρος για την αθωότητά του.

«Η Ινδονησία είναι ένα κράτος δικαίου, θα το αφήσουμε στην δικαιοσύνη. Αν είμαι ύποπτος θ’ ακολουθήσω όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Είτε είμαι ένοχος είτε όχι θα ακολουθήσω την νόμιμη οδό. Είμαι πεπεισμένος ότι είμαι αθώος, δεν είχα καμία πρόθεση», τονίζει ο κυβερνήτης Τζακάρτα.

Σε ομιλία του τον Σεπτέμβριο είχε αναφέρει ότι ισλαμικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν εδάφια από το Κοράνι εναντίον του, εξαπατούν τους ψηφοφόρους, προκαλώντας την οργή των συντηρητικών μουσουλμανικών κύκλων της χώρας.

Επί του παρόντος δεν έχει αποκλειστεί από τις επερχόμενες εκλογές του Φεβρουαρίου.

Οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει στην σύλληψή του ενώ υποσχέθηκαν ότι η δίκη, που θα διεξαχθεί θα είναι δημόσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.