Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016

ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ... ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ... ΤΗΝ «ΨΗΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ...!!!


ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ...

Στην κατάληψη του χώρου που προορίζεται για την ανέγερση τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού έχει προχωρήσει μια ομάδα πολιτών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και ερωτηματικά.

Τα άτομα που βρίσκονται μέσα στον χώρο φορούν παραποιημένες στρατιωτικές στολές έχουν περιφράξει τον χώρο με συρματοπλέγματα, τον φρουρούν σε 24ωρη βάση και – κατά δήλωσή τους- θα τον υπερασπιστούν ακόμη και με όπλα. Μάλιστα είναι εφοδιασμένοι με συστήματα ενδοεπικοινωνίας και απαγορεύουν την είσοδο σε όλους χωρίς έγκριση.Ερωτήματα εγείρονται σχετικά με το πώς τα άτομα αυτά προχώρησαν στην κατάληψη, με ποιο σκεπτικό θεωρούν ότι ο χώρος τους ανήκει καθώς η απειλή τους ότι θα χρησιμοποιήσουν όπλα.

Το ιδεολογικό στίγμα των καταληψιών προκύπτει και από τις δηλώσεις τους ότι η «Στέγη αστέγων», όπως επιγράφεται, προορίζεται μόνο για Έλληνες. Οι ίδιοι, αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, αποκαλούν τον χώρο «Hotspot για Έλληνες».
Ως "αρχηγός" της ομάδας που είναι υπεύθυνος για την «φύλαξη» του χώρου αυτοπροσδιορίζεται ο 74χρονος Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι από τις 4 Ιουλίου στο έκτασης 16 στρεμμάτων οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό στον Δήμο Αθηναίων λειτουργεί Στέγη Αστέγων για την περίθαλψη αναξιοπαθούντων.

«Η έκταση είναι τεράστια. Είναι λογικό να χρησιμοποιούμε συρματοπλέγματα και συστήματα ενδοεπικοινωνίας, αλλά και να έχουμε εγκατεστημένες σκοπιές και περιπόλους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», υποστηρίζει ο κ. Ιωαννίδης.

Υποστηρίζει ότι ο χώρος διατίθεται για την φιλοξενία, τη σίτιση και την ιατρική φροντίδα δεκάδων πολιτών, η Στέγη Αστέγων δεν διαθέτει καν παροχή ρεύματος.

«Καταρχήν δεν κάνουμε κατάληψη. Ο χώρος μας ανήκει», λέει και συμπληρώνει ότι «αν χρειαστεί, θα τον υπερασπιστούμε ακόμα και με τα όπλα», ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει όλους τους Έλληνες να πάρουν τα όπλα.«Η κατάληψη του χώρου στον Βοτανικό είναι ενέργεια με προφανές ρατσιστικό κίνητρο, που έχει ως μοναδικό στόχο την παρεμπόδιση της ειλημμένης από την Πολιτεία απόφασης για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι πρωταγωνιστές της κίνησης αυτής, άλλωστε, δεν κρύβουν ούτε τα κίνητρά τους, ούτε τους σκοπούς τους. Η απόπειρα δημιουργίας “χώρου φιλοξενίας μόνο για Έλληνες” συνιστά κίνηση με προφανές ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ η περίφραξη του χώρου με συρματοπλέγματα αλλά και η στρατιωτική περιβολή αυτών που προχώρησαν στην κατάληψη αυτή, παραπέμπουν ευθέως σε χαρακτηριστικά ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:
«Η κίνηση αυτή πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό. Οι ακροδεξιές κραυγές δεν θα εμποδίσουν την άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των πολιτών που ζουν στη χώρα μας.»

«Ζήτησαν τα στοιχεία μου και μου είπαν ότι πρέπει να πάρω άδεια από τους ίδιους για να φωτογραφίσω τον χώρο αναφέρει ο Ορέστης Παναγιώτου φωτογράφος του ΑΜΠΕ ο οποίος προσέγγισε τον χώρο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Σε σχετική ερώτηση, δεν αρνήθηκαν ότι η κατάληψη του χώρου σχετίζεται και με την ανέγερση του τεμένους στο σημείο.

«Οι απόψεις μου για τις καταλήψεις είναι συγκεκριμένες και γνωστές» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στο ΑΜΠΕ.

«Η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» αναφέρει από την πλευρά του σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου, ενώ σημειώνει ότι ο «προφανής σκοπός» της ενέργειας είναι να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ όπου γίνεται λόγος για «παράνομη ρατσιστική κατάληψη από γνωστούς αγνώστους της ακροδεξιάς». Από το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζεται ότι από το Δεκέμβριο του 2015 αυτές οι “δράσεις” τυποποιούνται ως διακριτό ποινικό αδίκημα στο άρθρο 361Β του Ποινικού Κώδικα. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί παράλληλα την Πολιτεία ότι κάνει τα «στραβά μάτια» εδώ και μήνες, ενώ ζητά να ληφθούν μέτρα για τη λήξη της κατάληψης και την παραπομπή των υπεύθυνων στη Δικαιοσύνη.
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου