Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΟ 3% ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ... ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΝΤΑΜΠΛ ΣΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΥΔΟΥΛΑ...

Με διπλάσια διαφορά προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε σήμερα ο Σ...

dimoskopisi_skai1





Με διπλάσια διαφορά προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε σήμερα ο ΣΚΑΪ

Συγκεκριμένα η Ν.Δ. καταγράφει ποσοστό 30% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 15%

Αναλυτικότερα διευρύνεται σταθερά το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά 15 ποσοστιαίωνμονάδων, 30% έναντι 15%, στη δημοσκόπηση Νοεμβρίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ στις 9 το βράδυ. Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζει νέα αύξηση των ποσοστών της έναντι μείωσης του κυβερνώντος κόμματος, με την αποσυσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ να φαίνεται να συνεχίζεται. Μάλιστα, στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με προηγείται με διαφορά 51,5 ποσοστιαίων μονάδων, 64% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ.




Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η ΧΑ με 7%, το ΚΚΕ με 5,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο όριο εισόδου στη Βουλή με 3%, από 2% καταγράφουν Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, 1,5% σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1% συγκεντρώνει η ΛΑΕ, 6,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ 19% απαντά «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίσει.

Συγκριτικά, στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ η ΝΔ είχε καταγράψει 28,5% στην πρόθεση ψήφου (+1,5%) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει 16% (-%1).

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 64% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ, «άλλο» απαντά το 6% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ απαντά 17,5%. Πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% έναντι 20,5% του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, 39% απαντά ότι «κανένας» δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός, ενώ 3,5% δηλώνει ΔΞ/ΔΑ.

Ενδεικτικό του κλίματος απαισιοδοξίας που επικρατεί στην κοινή γνώμη είναι το γεγονός ότι 87% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις 7,5% που πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, και 5,5% που δηλώνει ΔΞ/ΔΑ. Μάλιστα, το ποσοστό που δηλώνει αισιόδοξο για την κατάσταση στο μέλλον είναι το χαμηλότερο από τη δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ Ιανουαρίου, ενώ αντίθετα το ποσοστό όσων δηλώνουν απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της κατάστασης είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

Επιπλέον, εννέα στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις (89%), με τους δυσαρεστημένους εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ να φτάνουν πλέον τους οχτώ στους δέκα(79%). Στο σύνολο του δείγματος ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις δηλώνει το 6,5% των ερωτώμενων έναντι 4,5% που απαντά «ούτε ικανοποιημένος ούτε δυσαρεστημένος». Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, ικανοποιημένοι απαντούν το 13,5 των ερωτηθέντων έναντι 7,5% που απαντά «ούτε ικανοποιημένος ούτε δυσαρεστημένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.