Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΗΜΑΖΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ - ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ 30 ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ

Την εξιχνίαση 30 κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, από σταθμευμένα αυτοκίνητα λουομένων σε παραλιακές περιοχές της Ροδόπης και της Ξά...



Την εξιχνίαση 30 κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, από σταθμευμένα αυτοκίνητα λουομένων σε παραλιακές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, που διαπράχθηκαν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2015, πέτυχαν μετά από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής,
Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο Ελλήνων, ηλικίας 28 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, η οποία συνδυάστηκε με κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δράστες, στο προαναφερόμενο διάστημα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, πραγματοποίησαν 29 κλοπές από οχήματα λουόμενων σε παραλιακές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, καθώς επίσης και μία απόπειρα, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Ως προς τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαν, αρχικά επέλεγαν οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα σε σημεία που δεν ήταν ορατά από τους λουόμενους, στη συνέχεια έκαναν οπτικό έλεγχο στο εσωτερικό τους και σε περίπτωση που εντόπιζαν αντικείμενα αξίας, παραβίαζαν τα οχήματα (θραύση υαλοπινάκων) και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα.

Η λεία από τις κλοπές που διέπραξαν περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ, 250 λιρών Τουρκίας, 20 λέβα Βουλγαρίας, 14 κινητά τηλέφωνα, χρυσαφικά - κοσμήματα, πέντε ζευγάρια γυαλιά ηλίου και διάφορα έγγραφα.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.