Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

18+ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΗΡΩΙΝΟΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: ΜΟΝΟ ΤΟ 2015 ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 10.574 ΘΑΝΑΤΟΙ!

«Παιδιά στο σχολείο μιλάνε για το ότι θέλουν να κάνουν χρήση ηρωίνης και περηφανεύονται για την κατανάλωση αλκοόλ». Τα παραπάνω δηλ...






«Παιδιά στο σχολείο μιλάνε για το ότι θέλουν να κάνουν χρήση ηρωίνης και περηφανεύονται για την κατανάλωση αλκοόλ».

Τα παραπάνω δηλώνει μια γυναίκα, πιθανότατα αστυνομικός, στην κάμερα του BBC. Το βρετανικό δίκτυο παρουσιάζει μέσα από το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Ian Pannell, «American Addiction: Heroin», τη νέα γενιά ηρωινομανών στις ΗΠΑ.

Στην Αμερική, οι θάνατοι από ηρωίνη υπερτερούν από τους θανάτους από τροχαία, μας ενημερώνει το ρεπορτάζ, με πάνω από 500.000 να ακροβατούν με το θάνατο σε όλη τη χώρα.

Πλάνα «ωμά», δείχνουν κατάματα το πρόβλημα και οι «πρωταγωνιστές» άλλοτε θυμίζουν φαντάσματα του εαυτού τους, βυθισμένα στο χάσιμο των ουσιών.

Η κάμερα «εισβάλει» στο δωμάτιο του Steve, από το Mon Valley της Πενσιλβάνια. Ετοιμάζεται να κάνει χρήση, ενώ ψελλίζει ορισμένες λέξεις: «Νιώθω σαν να με τρυπάνε βελόνες στο κεφάλι, το στήθος μου είναι βαρύ... Βελόνες σε όλο μου το σώμα...». Η κάμερα ζουμάρει στο γραμμένο πρόχειρα σύνθημα στην πόρτα του δωματίου «You only lives once» (ζεις μονάχα μια φορά).

Υπολογίζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι 28.000 νέοι στην εφηβική ηλικία έκαναν χρήση ηρωίνης το 2014 για πρώτη φορά.

Η Brittney από το Jacksonville της Φλόριντα σημειώνει: «Ήταν το καλύτερο συναίσθημα που έχω νιώσει ποτέ, καλύτερο και από σεξ, καλύτερο και από οτιδήποτε. Σβήνει τις σκέψεις μου, αφαιρεί τον πόνο... το μυαλό μου αδειάζει».

Παρακάτω, η ίδια σε άθλια κατάσταση, παραδέχεται ότι είναι εθισμένη: «Το μόνο που σκέφτομαι είναι που θα βρω άλλο για να αισθάνομαι καλά, αλλά ποτέ δε πρόκειται να αισθανθώ καλά, έχω κουραστεί από όλο αυτό», λέει και συνεχίζει «πέθανα 6 φορές, την πρώτη φορά που είχα υπερβολική δόση το αγόρι μου με κατέγραφε με κάμερα...».

Ο Steven θέλει να ξεφύγει και κλείνεται σε κλινική αποτοξίνωσης, «Αισθάνομαι καλά, η πρώτη ημέρα ήταν σκληρή, είμαι εδώ τρεις μέρες... σκέφτομαι τη χρήση, αλλά...». Από την άλλη, η Brittney πανηγυρίζει τις 71 ημέρες χωρίς την ψευδαίσθηση των ουσιών.

Οι αριθμοί, αμείλικτοι: 10.574 θάνατοι καταγράφηκαν το 2015, από υπερβολική δόση ηρωίνης. Πρόλογος για να μπει στο θέμα και η οικογένεια Watkins από την Πενσιλβάνια. «Είμαι η Amy Watkins και ο γιος μου Μπρους πέθανε από υπερβολική δόση», συστήνεται και περιγράφει τη στιγμή που ο γιος της έσβησε: «Έπεσε πάνω μου, είχε μελανιάσει γύρω από το στόμα του... μια σύριγγα ήταν στο έδαφος» και ο αδελφός του άτυχου νέου λέει με πόνο ψυχής «Δεν έμοιαζε ούτε συμπεριφερόταν, ούτε μια στο εκατομμύριο σαν ναρκομανής αλλά στην πραγματικότητα ήταν».





newsbeast



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.