Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟ FBI ΕΛΛΗΝΑS ΟΜΟΓΕΝΗS ΣΥΝΕΡΓΑΤΗS ΤΗΣ ΧΙLΑΡΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ... «ΑΛΛΑΞΑ ΟΜΑΔΑ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΡΑΜΠ»...!!!

«Στόχος» φαίνεται πως έχει γίνει ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, ομογενής, Τζον Ποντέστα, καθώς ο λογαριασ...

podesta

«Στόχος» φαίνεται πως έχει γίνει ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, ομογενής, Τζον Ποντέστα, καθώς ο λογαριασμός του στο Twitter δέχθηκε επίθεση από χάκερς,

ενώ προ ολίγων ημερών έπεσε θύμα υποκλοπής του περιεχομένου 2.000 μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τα οποία αργότερα δημοσιεύθηκαν στο Wikileaks. Χθες, τη στιγμή που το αεροσκάφος της Κλίντον προσγειωνόταν στο Λας Βέγκας, ο Ποντέστα φαινόταν να έχει στείλει το ακόλουθο μήνυμα στο Twitter: “Έχω αλλάξει ομάδα. Ψηφίστε τον Τραμπ 2016.” Το παραπάνω μήνυμα αναγνωρίστηκε αμέσως ως προϊόν υποκλοπής. Οι δεσμοί του Ποντέστα με την οικογένεια Κλίντον πηγαίνουν πίσω χρονικά στην πρώτη προεδρική θητεία του Μπιλ Κλίντον.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο λογαριασμός του Τζον στο Twitter έγινε στόχος επίθεσης. Αυτό εξηγεί το μήνυμα. Εργαζόμαστε για να διορθώσουμε το πρόβλημα,” δηλώνει ο Νικ Μέριλ που είναι υπεύθυνος Τύπου για τις επισκέψεις που πραγματοποιεί η Χίλαρι Κλίντον. Ο ίδιος, δήλωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, έχει ενημερώσει για την επίθεση τους υπεύθυνους του Twitter και ότι εργάζονται από κοινού προκειμένου να βελτιώσουν το επίπεδο ασφάλειας του λογαριασμού που έχει ο Ποντέστα. Ο Μέριλ δεν επιβεβαίωσε ή αρνήθηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες για την επίθεση αυτή, έχει ενημερωθεί το FBI, σύμφωνα με το CNN. Την Τρίτη, ο κ. Ποντέστα ισχυρίστηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ γνώριζε εκ των προτέρων για την διάρρηξη του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, ενώ αποδίδει την ευθύνη της υποκλοπής στη Ρωσία. Ο κ. Ποντέστα ανέφερε, επιπλέον, ότι το FBI ερευνά την «ποινική υποκλοπή» του ιδιωτικού του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Είμαι αναμεμειγμένος στην πολιτική για περίπου πέντε δεκαετίες, και αυτή είναι με βεβαιότητα η πρώτη εκστρατεία στην οποία εμπλέκομαι και έχω να κάνω με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες φαίνεται πως κάνουν ό,τι μπορούν για να ευνοήσουν τον αντίπαλό μας», δήλωσε με σαφήνεια ο κ. Ποντέστα, μέσα από το αεροπλάνο της εκστρατείας της κ. Κλίντον, καθώς επέστρεφε από την Φλόριδα. Ο ομογενής, επί χρόνια εμπιστευόμενος και συνεργάτης της οικογένειας Κλίντον, δήλωσε ότι μίλησε με το FBI την Κυριακή και οι αξιωματούχοι του τον διαβεβαίωσαν πως η παραβίαση του email του είναι πλέον κομμάτι μιας ευρύτερης έρευνας για τις πιθανές κυβερνοεπιθέσεις των Ρώσων. Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των emails του που βγήκαν στη δημοσιότητα. «Η ρωσική παρέμβαση στις συγκεκριμένες εκλογές, προφανώς προς όφελος του Ντόναλντ Τραμπ, είναι θεωρώ ύψιστος λόγος ανησυχίας για όλους τους Αμερικανούς, είτε είναι κανείς Δημοκρατικός, ανεξάρτητος ή Ρεπουμπλικανός», επισήμανε ο κ. Ποντέστα. Επιπλέον, ανέφερε πως θα ήταν «λογικό» να υποθέσει ότι η εκστρατεία του Τραμπ γνώριζε πως το Wikileaks θα δημοσιεύσει τα emails του. Σημείωσε τα σχόλια που είχε κάνει νωρίτερα μέσα στην χρονιά ο Ρότζερ Στόοουν, μακροχρόνιος συνεργάτης του κ. Τραμπ και πρώην σύμβουλος στην εκστρατεία του, ότι είχε σχέσεις με τον Τζούλιαν Ασάνζ, τον ιδρυτή του Wikileaks.



«Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, ο Στόουν με έδειξε και δήλωσε ότι θα πρέπει να περιμένω μια μεταχείριση η οποία θα με εξέθετε», είπε ο κ. Ποντέστα, αναφερόμενος στο σχόλιο του Αυγούστου στο Twitter από τον κ. Στόουν, ο οποίος έγραψε πως σύντομα θα είναι «στο στόχαστρο ο Ποντέστα», σημειώνει η «Washington Post». «Συνεπώς, πιστεύω πως είναι μια λογική εικασία -ή τουλάχιστον ένα λογικό συμπέρασμα- πως ο κ. Στόουν γνώριζε εκ των προτέρων και ότι η εκστρατεία του Τραμπ γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο Ασάνζ θα το έκανε», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Ποντέστα. Τα emails που διέρρευσαν δείχνουν πως οι στενοί συνεργάτες της Χίλαρι Κλίντον εξέφραζαν τον φόβο πως οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μπιλ Κλίντον μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την κούρσα της Δημοκρατικής υποψήφιας για την προεδρία. Επίσης, αποκαλύπτουν λεπτομερώς την εξαιρετικά προσεκτική στάση που επεδείκνυε η εκστρατεία για τον εντοπισμό του πυρήνα της λογικής που αντιπροσώπευε η υποψηφιότητα της Κλίντον, καθώς και τον θορυβώδη κόσμο των συμβούλων, των φίλων και της οικογένειας οι οποίοι επιχειρούσαν να ασκήσουν επιρροή. Ο κ. Ποντέστα καταλήγει ότι ο λόγος για τον οποίο οι Ρώσοι υποκλέπτουν τα emails των Δημοκρατικών είναι προφανής: Οι θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.