Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2016

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ - ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΖ «ΑΥΓΙΑΝΗ» ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ


Από τις εκλογές του 2015 τα φύλλα της Αυγής κυριαρχούσαν στους χώρους της Βουλής, με βουλευτές, στελέχη και υπαλλήλους να τη διαβάζουν, προκειμένου να υπογραμμίσουν την πολιτική τους ταυτότητα.

Όλα αυτά μέχρι χθες, μέρα κατά την οποία η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδό της το όνομα του δικαστή του ΣτΕ που ελέγχεται για προσωπική του υπόθεση.

«Αδιανόητο» έλεγε χαρακτηριστικά σε παρέα βουλευτών, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης. Οι φωνές δυσαρέσκειας δεν έμειναν μόνο στο παρασκήνιο.

Αποστάσεις από την κίνηση της εφημερίδας κρατά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Γιώργος Κυρίτσης σημειώνοντας: «Εμένα μου έχει κάνει κακή εντύπωση σε όλες τις περιπτώσεις που οι δικαστικές και οι αστυνομικές αρχές  μπαίνουν σε μια λογική να δημοσιεύουν πρόσωπα, φωτογραφίες ανθρώπων οπότε δεν με βρίσκει σύμφωνο μια τέτοια τακτική».

Ο βουλευτής μιλώντας στον ΣΚΑΙ συνέχισε: «Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι όποτε  άτομα τα οποία βρίσκονται στην διαδικασία της έρευνα δημοσιοποιούνται προφανώς αυτό κάπως ξεκινάει υπηρεσιακά. Δεν ξεκινάει από τα μέσα γενικά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και η προστασία των προσωπικών δεδομένων».

«Είναι ανήθικο τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν με τις προσωπικές στιγμές του οποιουδήποτε. Δεν αφορούν κανέναν, να μείνουν έξω από την αντιπαράθεση», σημείωσε με νόημα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Για «βοθροφυλλάδες» μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκβιάζει το Ανώτατο Δικαστήριο». Μάλιστα, έκανε λόγο για «μαύρες μέρες για τη δημοκρατία».

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι και το σημερινό σχόλιο της Εφημερίδας των Συντακτών που κάνει λόγο για «αδιανόητη δημοσίευση»: «Ακόμη κι αν πράγματι σε όλο το Διαδίκτυο ήταν από την προηγούμενη ημέρα το πλήρες όνομά του, αυτό δεν δικαιολογεί την εφημερίδα εφόσον με διακριτικό τρόπο ο αρμόδιος υπουργός είχε ήδη διατάξει ως όφειλε προκαταρκτική έρευνα».

Ο κ. Παρασκευόπουλος μάλιστα ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι διαβίβασε «στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».


«Νικολοπουλισμός, Αυριανισμός, Αυγη-σμός» έγραψε στο άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καρελιάς: Η «Αυγή», αυτοπροσδιορίζεται ακόμα ως «εφημερίδα της Αριστεράς». Αλλά δημοσιεύει ανερυθρίαστα το όνομα του δικαστή... Η νέα ιερή συμμαχία που διαφεντεύει το δημόσιο βίο. Ανώτατοι δικαστές διασύρονται -και εκβιάζονται- με μεθόδους ζούγκλας, μέσα από ένα σύστημα στοχευμένων διαρροών, πρόθυμων βουλευτών και δημοσιευμάτων. Ενας κατήφορος που κανείς δεν ξέρει πού θα μας βγάλει».


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου