Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ «ΟΣΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ»

Σε μια πολεμική αποδόμησης των εξαγγελιών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη ΔΕΘ, κινήθηκε το μεγαλύτερο μ...


Σε μια πολεμική αποδόμησης των εξαγγελιών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη ΔΕΘ, κινήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απευθύνθηκε νωρίτερα ενώπιον των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Σε μια ομιλία που θύμιζε μία από τα ίδια, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με δριμύτητα στον κ. Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή του ομιλία από το Βελλίδειο ως ακόμη ένα «ρεσιτάλ συκοφαντίας».
Προκλητικός όσο ποτέ άλλοτε, ο πρωθυπουργός προσπάθησε, για πολλοστή φορά δυστυχώς, να βαφτίσει το κρέας ως «ψάρι», ισχυριζόμενος πως τα όσα ο ίδιος είχε τάξει στους πολίτες το 2014, μέσω του περιβόητου πια «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» ισχύουν στο ακέραιο!
Ταυτόχρονα, προανήγγειλε πως όσοι από τους προσωρινούς υπερθεματιστές (καναλάρχες) δεν πληρώσουν και δεν σταθούν στο ύψος των υποχρέωσεών τους, θα εκπέσουν του δικαιώματός τους να κατέχουν τηλεοπτική άδεια.
Τα βασικά σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού
- Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έχουμε άριστες σχέσεις και αυτό επιβεβαιώθηκε κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία. Ο κ. Στουρνάρας χθες μετά τη συνάντηση μας είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει η ΝΔ, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ με την κατάσταση της ΤτΕ και την οικονομία. Οι σχέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και της εκάστοτε κυβέρνησης πρέπει να κινούνται σε πλαίσιο που να μην θέτουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα.
Τα όσα αναφέρονται στο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ισχύουν στο ακέραιο. Πολύ σύντομα θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις για το χρέος που θα σημάνουν το τέλος της επιτροπείας.
- Να σταματήσουν οι καταστροφολόγοι να επιτίθενται στην κυβέρνηση. Αυτοί ζημίωσαν την Ελλάδα με τα «θαλασσοδάνειά» τους. Φωνάζουν στα πρωτοσέλιδα τους για καταστροφή οι επιχειρηματίες που οι επιχειρήσεις τους στηρίζονταν σε θαλασσοδάνεια που τώρα δεν μπορούν να πάρουν 
- Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες, είχε ως γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Τα 246 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν την ταφόπλακα των επιχειρημάτων της διαπλοκής. Μέχρι και το τελευταίο ευρώ, που θα βγει από τους συμπολίτες μας που θέλουν να κατέχουν συχνότητα, θα πάει στον ελληνικό λαό που έχει ανάγκη. Εάν κάποιος από τους υπερθεματιστές -δεν μας ενδιαφέρει κανένας, δεν είναι φίλος μας- δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει η να δικαιολογήσει τα χρήματα του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο.
Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη: Με ενοχλεί η επικίνδυνη ακροβασία του, αφού δεν εξήγγειλε μόνο πράγματα που δεν γίνονται, εξήγγειλε πράγματα επικίνδυνα και για την κοινωνία και για την οικονομία. Δεν του αρέσουν τα καθαρά πρόσωπα, του αρέσουν τα πρόσωπα της διαπλοκής. Αυτός που μας αποκαλεί ψεύτες, μας είπε χθες ότι θα μειώσει κατά 3 δισ. ευρώ όλους τους φόρους. Πώς όμως; Επειδή θα είναι, προφανώς το καλό παιδί των δανειστών. 
Δεν τα καταφέραμε στο δημοσιονομικό σκέλος, όχι γιατί κοροϊδέψαμε κανέναν, αλλά γιατί βρεθήκαμε απέναντι σε ένα στημένο σκηνικό που ήθελε να μιλάει για «αριστερή παρένθεση». Δεν καταφέραμε τα μηδενικά πλεονάσματα.
- Ο ΕΝΦΙΑ είναι εφεύρημα της Νέας Δημοκρατίας και του Σαμαρά και πάνω σε αυτά που είχαν υπογράψει κληθήκαμε να διαπραγματευτούμε με το Βερολίνο και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους.
- Δεν μας είπε ο κ. Μητσοτάκης πώς θα εξοικονομήσει χρήματα με τις περικοπές στο Δημόσιο. Τι θα γίνει με τους δασκάλους και τους στρατιωτικούς. Άκουγα χθες τους εκπροσώπους της Αστυνομίας να λένε πως θα συλλάβουν τον Χουλιαράκη. Εάν θέλουν να συλλάβουν κάποιον, ας ανέβουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
- Η εμμονή του κ. Μητσοτάκη εναντίον του Δημοσίου θα ήταν γραφική, εάν δεν ήταν επικίνδυνη. Ουσιαστικά ο ίδιος ζητάει νέο κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων. Είπε, επίσης ότι θα εξοικονομήσει 400 εκατ. ευρώ από δομές που ιδρύθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν μας τις λέει; Μήπως εννοεί όλες τις δυνατότητες που δίνουμε για να σταθούν όρθιοι οι πλέον αδύναμοι στην κοινωνία. Τι ακριβώς εννοεί, μήπως το κομμάτι που αφορά στην ανθρωπιστική κρίση; Σκοπεύει να κόψει κάθε ρευστότητα σε μικρούς αγρότες και να συγκεντρωθεί όλη η παραγωγή σε λίγους; 
Να μην ξεχάσω την εμμονή του κ. Μητσοτάκη με την ΕΡΤ. Θα το πούμε καθαρά, ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα σκοπό να κόψει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει τα πάντα στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και να συνεχίσει την ίδια πολιτική που μας έφερε εδώ. Δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις εργασιακές σχέσεις. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη χθεσινή του ομιλία, γιατί θύμισε στους Έλληνες την καταστροφική πενταετία.
Για την Αριστερά: Το επόμενο διάσημα εν όψει του Συνεδρίου, έχουμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας το ιστορικό καθήκον και για το κόμμα μας αλλά κυρίως για την ανασυγκρότηση της χώρας, σε οικονομία και κοινωνία. Χρειάζεται αλλαγή πορείας. Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στην πράξη στο σήμερα, οι άνθρωποι δεν διαλέγουν τις συνθήκες που θα ζουν, οι συνθήκες τους διαλέγουν. Δεκαοχτώ μήνες κάνουμε μια προσπάθεια, έχουμε επιλέξει να κινηθούμε με το καθήκον της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης. Η Αριστερά δεν μπορεί να παραιτηθεί από τον αγώνα, αλλά να κερδίζει και όχι μόνο τις μάχες αλλά να κερδίζει και τον πόλεμο. Ο στόχος μας ήταν η Ελλάδα να αποχτήσει δυνατή φωνή στην Ευρώπη και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για το τέλος της λιτότητας. Κάναμε υποχωρήσεις αλλά ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το να ζητά μια άλλη Ευρώπη.
- Πριν δυόμιση χρόνια βάλαμε το ζήτημα τις κοινωνικής Ευρώπης στη μάχη των ευρωεκλογών. Το ισχυρό μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός εγγράφεται στους ευρωπαϊκούς λαούς, ανεξάρτητα από την εξέλιξη. Το τέρας της ακροδεξιάς, απειλεί σήμερα την Ευρώπη. Η Ελλάδα έδειξε ανθρωπιά, όταν άλλα κράτη έκλειναν τα σύνορα.


.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.