Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΟΙ ΣΕΛΕΣ ΤΟΝ ΑΛΙ ΧΑΜΕΝΕΪ! Ο ΙΡΑΝΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ... ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!

ο ποδήλατο διαβάλλει τις γυναίκες, σύμφωνα με τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, και έτσι απαγόρευσε να κάνουν ορθοπεταλιές. Σά...


ο ποδήλατο διαβάλλει τις γυναίκες, σύμφωνα με τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, και έτσι απαγόρευσε να κάνουν ορθοπεταλιές.



Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ να απαγορεύσει στις γυναίκες να κάνουν ποδήλατο με την αιτιολογία ότι «η συγκεκριμένη δραστηριότητα εκθέτει την κοινωνία στην διαφθορά και «επηρεάζει» την αγνότητα των γυναικών», σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.

Ωστόσο, το θέμα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καθώς σχεδόν ταυτόχρονα με την απαγόρευση του ηγέτη, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μία μητέρα με την κόρη της, που απολαμβάνουν τη βόλτα με τα ποδήλατα τους.



Οι αντιδράσεις των γυναικών από το Ιράν δεν σταματούν εδώ, καθώς στο Facebook εμφανίστηκε ένα νέο γκρουπ, με το όνομα «Η κρυφή μου ελευθερία» και εκεί αναρτήθηκε το βίντεο μίας γυναίκας που εξηγεί ότι, όταν πληροφορήθηκε για τη συγκεκριμένη απαγόρευση, αμέσως νοίκιασε δύο ποδήλατα μόνο και μόνο για να κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να παρατήσει την ποδηλασία. «Είναι δικαίωμα μας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».



Μάλιστα φαίνεται πως η ηγεσία του Ιράν «προετοίμαζε» το έδαφος από τον Μάιο του 2016, καθώς υπήρχαν απαγορεύσεις για τις ποδηλάτισσες σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, υπήρχαν προειδοποιήσεις για προσαγωγές για όσες επέλεγαν να απειθαρχήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.