Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΓΑΤΟΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Σχεδόν τον μισό αδέσποτο γατοπληθυσμό της Θεσσαλονίκης έχει εξολοθρεύσει επιδημία λοιμώδους περιτονίτιδας, όπως καταγγέλλουν φιλοζωικ...



Σχεδόν τον μισό αδέσποτο γατοπληθυσμό της Θεσσαλονίκης έχει εξολοθρεύσει επιδημία λοιμώδους περιτονίτιδας, όπως καταγγέλλουν φιλοζωικές οργανώσεις, επισείοντας την προσοχή σε όλους τους φιλόζωους.
"Πρόκειται για μία συνήθως θανατηφόρα, ανίατη ασθένεια που επηρεάζει μόνο τις γάτες και δεν μεταδίδεται σε άλλα ζώα ή τον άνθρωπο" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης "Νοιάζομαι", Εύη Καλαϊτζίδου. Όπως εξηγεί, από τη στιγμή που προσβληθεί το ζώο, δεν υπάρχει θεραπεία ούτε εμβόλιο και το ζώο πεθαίνει γρήγορα.

"Δείγματα πάντως, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια εξάπλωσης της ασθένειας, έχει ήδη στείλει στην Αγγλία η φιλόζωη Χριστιάνα Καραθανάση και περιμένουμε τα αποτελέσματα" προσθέτει. Σημειώνει, δε, ότι όλοι όσοι φροντίζουν αδέσποτες γάτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η ασθένεια μεταδίδεται εύκολα, μέσω του νερού και των κοπράνων και μπορεί να τη "μεταφέρουν" σε γάτες που τυχόν έχουν στα σπίτια τους.

Ενημέρωση για το θέμα αναμένεται να γίνει και την προσεχή Τρίτη 4 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο άγαλμα του Μεγ. Αλεξάνδρου, στη παραλία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

"Από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, η Φιλοζωική "Νοιάζομαι", η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και το "Οικόπολις - μια παράλληλη πόλη", περιμένουν τον κόσμο να τον ενημερώσουν για τα ζώα, τα παιδιά να ζωγραφίσουν και να συμμετέχουν σε κληρώσεις με δώρα και παιχνίδια", λέει η κ.Καλαϊτζίδου προαναγγέλλοντας ως ... σταρ της εκδήλωσης τον "Μάκη", έναν παράλυτο στα πίσω πόδια πανέμορφο γατούλη που αναζητεί οικογένεια για φιλοξενία!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.