Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΥΛΟ ΡΕ...!! ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΛΟΥΣ...!!! ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ... «ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΩΝΗΣ» ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΜΕ ΝΟΤΑΜ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ..!!!

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση οι τουρκικές αρχές δέσμευσαν το μισό Αιγαίο με δύο ΝΟΤΑΜ Ενδεικτικό της τουρκικής προκλητικότητας είνα...




Λίγες ώρες μετά τη δήλωση οι τουρκικές αρχές δέσμευσαν το μισό Αιγαίο με δύο ΝΟΤΑΜ

Ενδεικτικό της τουρκικής προκλητικότητας είναι ότι λίγο μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν δύο ΝΟΤΑΜ με τις οποίες αμφισβητούν ουσιαστικά το μισό Αιγαίο. Και μάλιστα επικαλούμενες τη… συνθήκη της Λωζάνης!!!

Οι τουρκικές ΝΟΤΑΜ εκδόθηκαν σε απάντηση των δυο ελληνικών αναγγελιών Α 2088/16 και Α2077/16 για πραγματοποίηση ασκήσεων στο Αιγαίο από 2 έως 7 Οκτωβρίου από την Πολεμική Αεροπορία σε περιοχές που εμπίπτουν είτε σε ελληνικό εναέριο χώρο είτε στο FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με την τουρκική ΝΟΤΑΜ Α4233/16 η πρώτη ελληνική αναγγελία από την ΥΠΑ, παραβιάζει την υποχρέωση της Ελλάδας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της «Απόφασης των Έξι το 1914», της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης ( με το Παράρτημα της που συνδέεται με το καθεστώς των Στενών) και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων το 1947. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η Χίος και η Ρόδος (που όπως όλα τα ελληνικά νησιά αναφέρονται παρατύπως και με το τούρκικο όνομα τους – Sakiz και Rodos- αντί για Chios και Rhodes) δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κανένα σχέδιο οιασδήποτε στρατιωτικής άσκησης η εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα με τη δεύτερη ΝΟΤΑΜ A4232/16 οι τουρκικές αρχές ζητούν από την Ελλάδα να μην συμπεριλαμβάνει στον σχεδιασμό ασκήσεων μιας σειράς νησιών λόγω της υποτιθέμενης υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης τους . Τα νησιά αυτά είναι η Σαμοθράκη, τα Ψαρά, η Χίος, η Ικαρία, η Κάρπαθος και η Αστυπάλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.