Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...!!!

Μέσω ΤΑΙΠΕΔ η Εγνατία Οδός το μόνο πλήρες και ολοκληρωμένο οδικό έργο στη χώρα μας περνάει στα χέρια ιδιωτών. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν γ...

Ξεπουλάνε την Εγνατία οδό! 100 εκατομμύρια για 40 χρόνια – Θα διπλασιαστούν τα διόδια και οι τιμές τους!

Μέσω ΤΑΙΠΕΔ η Εγνατία Οδός το μόνο πλήρες και ολοκληρωμένο οδικό έργο στη χώρα μας περνάει στα χέρια ιδιωτών.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές ωστόσο σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών το τίμημα έχει καθοριστεί στα 100 εκατομμύρια και η παραχώρηση θα γίνει για 40 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι στην Εγνατία μιλούν για ένα οικονομικό έγκλημα και εξηγούν ότι αυτή τη στιγμή το κράτος ετοιμάζεται να παραχωρήσει έναντι 100 εκατομμυρίων για 40 χρόνια έναν δρόμο που αποφέρει μέσω διοδίων περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Στη σύμβαση θα προβλέπεται και ποσοστό από τα έσοδα των διοδίων, όμως σε κάθε περίπτωση το τίμημα είναι ελάχιστο μπροστά στα υπολογιζόμενα έσοδα για τα επόμενα 40 χρόνια που παραχωρείται.



Επιπλέον τα έσοδα από τα διόδια υπολογίζονται στα 50 εκατομμύρια με μόλις 7 από τους 15 συνολικά σταθμούς διοδίων που προβλέπονται ενώ υπολογίζονται και με τις σημερινές τιμές ενώ προβλέπεται αύξηση.



Με λίγα λόγια πωλείται ένας δρόμος θα δαπανήσουν χρήματα που μπορούν να πάρουν πίσω μέσα σε δύο χρόνια το πολύ, ενώ έχουν το δικαίωμα να πολλαπλασιάσουν τα έσοδά τους διπλασιάζοντας τον αριθμό των σταθμών διοδίων και αυξάνοντας ως και στο διπλάσιο την τιμή διέλευσης.

Το... κερασάκι στην τούρτα για όλους εμάς είναι το γεγονός ότι τα 100 εκατομμύρια που θα εισπραχθούν θα πάνε απευθείας στην εξυπηρέτηση του δανείου, θα πέσουν δηλαδή σε μια μαύρη τρύπα χωρίς κανένα όφελος για τους πολίτες που ήδη πλήρωσαν κάποια δισ. ευρώ για την κατασκευή του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.