Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ: ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

Νέα πίεση στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό ασκεί η Ουγγαρία καθώς ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στις 2 Οκτωβρίου στο δημοψήφισμα που π...

Νέα πίεση στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό ασκεί η Ουγγαρία καθώς ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στις 2 Οκτωβρίου στο δημοψήφισμα που πρότεινε η κυβέρνηση για το ευρωπαϊκό σχέδιο κατανομής των προσφύγων στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο οποίο αντιτίθεται ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Οι Ούγγροι θα κληθούν στις κάλπες για να απαντήσουν στο ακόλουθο ερώτημα: «Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου;».

Η διατύπωση του ερωτήματος είναι το τελευταίο που θα μπορούσε να προϊδέασει για την έκβαση της κάλπης: Η ρητορική της πολιτικής σκηνής στη Βουδαπέστη ήταν εξαρχής πολύ σκληρή στο ζήτημα του προσφυγικού, και η ουγγρική κυβέρνηση είχε εξαρχής κινηθεί σε μέτρα όπως το στήσιμο του φράχτη στα νότια σύνορα για να ανακοπούν οι ροές του λεγόμενου βαλκανικού διαδρόμου.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.