Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΜΟΣ...!! ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ...!!!

Πολλές εκδηλώσεις της «Ελληνικής Εβδομάδας» ( Greek Week ) του Πανεπιστημίου του Οχάιο, μιας ετήσιας εβδομαδιαίας εκδήλωσης που επικεντ...


Πολλές εκδηλώσεις της «Ελληνικής Εβδομάδας» (GreekWeek) του Πανεπιστημίου του Οχάιο, μιας ετήσιας εβδομαδιαίας εκδήλωσης που επικεντρώνεται στην «φιλανθρωπία», ακυρώθηκαν, λόγω του ότι κάποια μέλη της αδελφότητας ‘Ζωή’ (Life) ζωγράφισαν γκράφιτι με το σύνθημα "Χτίστε το Τείχος" σε μια περιοχή που προορίζεται για γκράφιτι την περασμένη εβδομάδα. Η εβδομάδα είχε προσδιοριστεί για το διάστημα από 11 έως 18 Απριλίου.

Η φράση αυτή είναι σύνθημα της εκστρατείας του ρεπουμπλικάνου προεδρικού υποψηφίου Donald Trump, που ζητά την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού για την αποθάρρυνση της μετανάστευσης από τις χώρες της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής.

Επιστολή που στάλθηκε στην κοινότητα της αδελφότητας με υπογραφή από το Συμβούλιο Αδελφοτήτων, το Πολυπολιτισμικό Ελληνικό Συμβούλιο, το Εθνικό Πανελλήνιο Συμβούλιο και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών, μεταξύ άλλων έλεγε: «Αυτή η φράση είναι προσβλητική και επιζήμια για πολλά άτομα, καθώς συνδέεται άμεσα με την κοινότητα των ισπανόφωνων / Λατίνωνκαι τους κάνει να αισθάνονται περιθωριοποιημένοι και το μήνυμα αυτό ερμηνεύεται ότι δεν ανήκουν στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο».

Τα ονόματα των Ελλήνων μελών που συμμετέχουν δεν αναφέρονται στην επιστολή, δεδομένου ότι «δεν είναι στο κέντρο αυτής της διαμάχης». Αυτά τα άτομα δεν θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις, και, σύμφωνα με την επιστολή, αυτό που έκαναν ήταν μέσα τα δικαιώματά τους όσον αφορά την ελευθερία του λόγου .

Φωτογραφία από εκδήλωση παλιότερης "ελληνικής εβδομάδας"
Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Roderick McDavis έστειλε έναemail στους φοιτητές την Παρασκευή προτρέποντάς τους να μάθουν για άλλους πολιτισμούς και να τους κατανοήσουν.

«Πράγματι, αυτός ο τοίχος είναι ένα μέρος της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης. Ωστόσο, οι λέξεις που γράφτηκαν ήταν ανησυχητικές, επειδή έχουν μια πολύ διαφορετική έννοια σε μερικούς από ό,τι μπορεί να έχουν σε άλλους.

Η επιστολή ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις της εβδομάδας έχουν ως στόχο να προωθήσουν τα ιδανικά της ηγεσίας, της υπηρεσίας, της φιλανθρωπίας και άλλων αξιών.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.