Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ...

Επιστήμονες στην ανατολική Αφρική εκπαιδεύσουν αρουραίους ώστε να εντοπίζουν ευκολότερα και αμεσότερα τους κρατούμενους που πάσχουν από φ...

Επιστήμονες στην ανατολική Αφρική εκπαιδεύσουν αρουραίους ώστε να εντοπίζουν ευκολότερα και αμεσότερα τους κρατούμενους που πάσχουν από φυματίωση στις φυλακές της Τανζανίας και της Μοζαμβίκης.

Ήδη οι γιγάντιοι αφρικανικοί αρουραίοι εκπαιδεύονται από μια βελγική μη κυβερνητική οργάνωση για να βρίσκουν γρήγορα τις θαμμένες νάρκες και κάνουν το ίδιο με την φυματίωση η οποία αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου, μετά το ιό HIV στην Αφρική.

Στην Τανζανία η φυματίωση είναι κοινή πάθηση τόσο στους απλούς πολίτες όσο και στους φυλακισμένους, ωστόσο αρκετές φορές οι ελέγχοι δεν επαρκούν για την έγκαιρη αντιμετώπιση της. Αν και τα στοιχειά από τις φυλακές των αφρικανικών χωρών είναι δύσκολο να βρεθούν, εντούτοις η φυματίωση αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου των κρατουμένων.

Οι αρουραίοι εκπαιδεύονται από μωρά για να μπορούν να αναγνωρίσουν την ασθένεια με ακρίβεια και ταχύτητα. Ενδεικτικό είναι πως ένας αρουραίος μέσα σε 20 λεπτά μπορεί να εξετάσει 100 «δείγματα», ενώ αντίθετα ένας βιοχημικός σε ιατρικό εργαστήριο θέλει ίσως και 4 μέρες για να εντοπίσει τη φυματίωση σε ένα άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.