Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ Ο ΦΙΛΗΣ: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ!!! ΕΝΩ ΕΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ Ο ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ!!!

Σε ακόμη ενα φάουλ υπέπεσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος "ξαναχτύπησε" με εγκύκλιο του, αυτήν τη φορά για τον εορτα...

Σε ακόμη ενα φάουλ υπέπεσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος "ξαναχτύπησε" με εγκύκλιο του, αυτήν τη φορά για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ενα 24ωρο νω ρίτερα, ο κ. Φίλης είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα με εγκύκλιο με την οποία ζη τούσε να πραγματοποιηθούν σήμερα στα σχολεία εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, την ώρα που για τη Γενοκτονία των Ποντίων η άποψή του είναι ότι πρόκειται για "αιματηρή εθνοκάθαρση"!

Χθες, λοιπόν ο υπουργός Παιδείας, που δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να... απαλείψει από τα σχολεία ουδήποτε έχει σχέση με τη θρησκεία (σ.σ.: απαλλαγή των μαθητών από τα θρησκευτικά, ακόμη και έμμεση κατάργηση του μαθήματος), με εγκύκλιο του μετέτρεψε σε "προαιρετικές" τις εορταστικές εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με τη δικαιολογία ότι φέτος η 30ή Ιανουαρίου πέφτει Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε οριστεί για όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκκλησιασμός και, στη συνέχεια, δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

Φέτος, όμως, στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται χαρακτηριστικά "για τα μεν δημοτικά σχολεία, ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών θα γίνει τις δύο πρώτες ώρες της παραμονής της εορτής, δηλαδή την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, και μετά το πέρας των εκδηλώσεων, όπου αυτές προβλέπονται, σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, θα συνεχιστεί το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων".

Για τα γυμνάσια και τα λύκεια, όμως, υπάρχει εξαίρεση και ο εορτασμός μετατρέπεται σε προαιρετικός.

Στην εγκύκλιο επισημαίνε ται πως οι σχολικές μονάδες δύνανται να πραγματοποιήσουν εορταστικές εκ δηλώσεις την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, κατά τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες.

Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς η εγκύκλιος του κ. Φίλη επιχειρεί, διά της πλαγίας οδού, την κατάργηση του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.