Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙ ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ... ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ 170 ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.... Κι ενώ μόλις χθές στην δήθεν προεκλογική περίοδο Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσ...


ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ....

Κι ενώ μόλις χθές στην δήθεν προεκλογική περίοδο Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης, ο Λουίς Μανουέλ Ντίας, γενικός γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Δημοκρατική Δράση στην Αλταγκράσια δε Οριτούκο, στην πολιτεία Γκουάρικο, έπεσε νεκρός χθες χτυπημένος από σφαίρες ενώ βρισκόταν στο βήμα στο πλευρό της Λιλιάν Τιντόρι, της συζύγου του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες, που βρίσκεται στη φυλακή.... Σαν σήμερα το.1992: περίπου 170 άνθρωποι σκοτώνονται και εκατοντάδες τραυματίζονται κατά τη διάρκεια αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος, για την ανατροπή της κυβέρνησης του Προέδρου Πέρες στη Βενεζουέλα. Επικεφαλής των πραξικοπηματιών είναι ο Ούγο Τσάβες.
Το 1983 ίδρυσε το Μπολιβαριανό Επαναστατικό Κίνημα 200 (Movimiento Bolivariano Revolucionario 200, MBR-200). Στις 4 Φεβρουαρίου 1992, ο Τσάβες με το MBR-200 πραγματοποίησε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου Κάρλος Άντρες Πέρες. Η απόπειρα για την κατάληψη της εξουσίας απέτυχε, όπως και μια ακόμα προσπάθεια, το Νοέμβριο του 1992. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης απόπειρας, ο Τσάβες βρισκόταν ήδη στη φυλακή. Έπειτα από δύο χρόνια, του έδωσε αμνηστία ο Πρόεδρος Ραφαέλ Καλντέρα (Rafael Caldera). Αναδόμησε το MBR και το έκανε πολιτικό κομμα με το όνομα «Κίνημα για την Πέμπτη Δημοκρατία» (MVR).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.