Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΑΛΛΙΑ: ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ISIS ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ

Ο Εισαγγελέας της Δημοκρατίας στο Παρίσι άνεοιξε μια δικαστική έρευνα την Παρασκευή και διέταξε την προσωρινή κράτηση 3 υπόπτων για υπό...



Ο Εισαγγελέας της Δημοκρατίας στο Παρίσι άνεοιξε μια δικαστική έρευνα την Παρασκευή και διέταξε την προσωρινή κράτηση 3 υπόπτων για υπόθεση ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Η έρευνα επιταχύνεται και ο φάκελος της υπόθεσης αφορά μια σχεδιασμένη επίθεση που εξουδετερώθηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών.Σήμερα το πρωί η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ανοίγει δικαστική έρευνα που σχετίζεται με την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης επί γαλλικού εδάφους.Ο εισαγγελέας François Molins, διέταξε την προσωρινή κράτηση 3 υπόπτων.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι Ismaël 17 ετών, Djebril 23 ετών και ο 19χρονος Antoine σχεδίαζαν να διαπράξουν μια επίθεση τρομοκρατική μεταξύ Δεκέμβρη και επόμενου Γενάρη στην στρατιωτική βάση στο Port-Vendres, στα ανατολικά Πυρηναία.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους τζιχαντιστής που είναι στη Συρία υποκίνησε τον Ismaël να χτυπήσουν σε γαλλικό έδαφος. Το σχέδιο ήταν να επιτεθούν νύχτα να σκοτώσουν στρατιώτες στο στρατόπεδο Bear να αποκεφαλίσουν τον επικεφαλή και να φιλμάρουν τις σκηνές.

Οι 3 νέοι γνωρίστηκαν στο Internet και προσανατολίζονταν να φύγουν για Συρία για τζιχάντ πριν να καταλήξουν να κάνουν την επίθεση στη Γαλλία. Η αξιοποίηση των τηλεφώνων τους και των φορητών υπολογιστών τους απέδωσαν πολλά και ήδη επέτρεψαν στους ερευνητές να αποκαλύψουν επικοινωνίες τους με Συρία αλλά και ο εντοπισμός ντοκουμέντων για τη συνδεσμολογία εκρηκτικών ή και στοιχεία προπαγάνδισης της Daesh, όπως το εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς του τζιχαντιστή για τη χρήση όπλων ή βίντεο εκτελέσεωναναφέρει η ίδια πηγή.

Τον Οκτώβριο η μητέρα του Ismaël ανέφερε στις αρχές τις δραστηριότητες του γιου της την έντονη ενασχόληση με προπαγανδιστικά SITE κ.α(bfmtv 17/7/15)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.