Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ: ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Με αγωνία παρακολουθούν οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούνται στην ελληνική κοιν...

Με αγωνία παρακολουθούν οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούνται στην ελληνική κοινωνία λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα.

Τα ΑΤΜ έχουν αρχίσει να στερεύουν και από το βράδυ της Δευτέρας ο κίνδυνος για τα χειρότερα δεν αποκλείεται.

Γεγονός που επιβεβαίωσε και με τη δήλωση της η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λούκα Κατσέλη.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους ευρωπαίους, τα ΑΤΜ δεν θα δίνουν χρήματα και ο κόσμος θα απομείνει με τα λιγοστά χρήματα που έχει στις τσέπες του, είπε.

Οι τράπεζες, θεωρείται βέβαιο, θα μείνουν σίγουρα για περισσότερο καιρό κλειστές απ' ότι έχει ανακοινωθεί. Τα χρήματα για τη συντήρηση των ιδρυμάτων των μητροπόλεων ήταν πολύ καιρό λιγοστά. Τώρα πια έχουν γίνει πενιχρά.

Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός από την πρόσβαση σε τράπεζες θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

"Δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία που θα έχουν προβλήματα στην τροφοδοσία τους σε φάρμακα και τρόφιμα, όπως διαβάζουμε. Οι επιχειρήσεις που μας προμηθεύουν με τρόφιμα, μας έχουν προειδοποιήσει πως θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα αν συνεχιστεί να επιδεινώνεται η κατάσταση" έλεγε στη Romfea.gr μητροπολίτης από την κεντρική ελλάδα.

Πολλές είναι οι Μητροπόλεις που δεν έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους λόγω της διακοπής λειτουργίας των τραπεζών. Προμηθευτές και συνεργάτες δεν κατάφεραν να πληρωθούν και δεν θα πληρωθούν για όσο καιρό είναι κλειστές οι τράπεζες.

Αυτό που κυριολεκτικά τρέμουν οι Μητροπολίτες είναι μία περαιτέρω κοινωνική έκρηξη.

"Μετά βίας καταφέρνουμε, σε πολλές Μητροπόλεις, να ανταπεξέλθουμε στα συσσίτια, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα μικρά χρηματικά επιδόματα. Πόσο θα αντέξουν οι δομές μας αν πολλαπλασιαστούν οι ανάγκες του κόσμου;" αναρωτιόταν με απόγνωση μητροπολίτης της Ηπείρου.

Η πιθανότητα κουρέματος των καταθέσεων, όπως γράφουν και οι Financial Times, πάνω από το ποσό των 8.000 ευρώ είναι κάτι που θα τινάξει όλες τις μητροπόλεις στον αέρα.

Οι καταθέσεις που έχουν για τη συντήρηση των ιδρυμάτων τους (δεν εξαιρούνται από ενδεχόμενο κούρεμα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου) θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στις μικρές αποταμιεύσεις των μητροπόλεων.

Αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες, λένε αρχιερείς, σε ολόκληρο το κοινωνικό έργο τους (συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία, γηροκομεία, παιδικούς σταθμούς) αφού δε θα μπορούν να συνεχίσουν να τα στηρίζουν...

romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.