Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ"!!! ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ!!!

Οι λέξεις «Δεν ξεχνάμε ποτέ» είναι γραμμένες σε τέσσερις γλώσσες: αρμενικά, ελληνικά, αραμαϊκά και σουηδικά. Το μνημείο που βρίσκεται στο...

Οι λέξεις «Δεν ξεχνάμε ποτέ» είναι γραμμένες σε τέσσερις γλώσσες: αρμενικά, ελληνικά, αραμαϊκά και σουηδικά. Το μνημείο που βρίσκεται στο πάρκο Vallåkra της σουηδικής πόλης Όρεμπρο (σουηδικά: Örebro) είναι λιτό, αλλά το μήνυμά του εξαιρετικά σαφές. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων ο δήμος του Όρεμπρο χρηματοδότησε ένα έργο που θυμίζει τη Γενοκτονία όχι μόνο των Αρμενίων, αλλά και των Ποντίων και των Συροχαλδαίων.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από τον πατριάρχη των Ασσυρίων Ιγνάτιο Εφραίμ Β΄ παρουσία πλήθους κόσμου. Τον «Εύξεινο Πόντο» Στοκχόλμης εκπροσώπησε το επίτιμο μέλος Σάιτ Γιλντίζ, ενώ το παρών έδωσε, μεταξύ άλλων, η τοπική νομάρχης Μαρία Λάρσον.

Το Όρεμπρο είναι πρωτεύουσα του δήμου και της κομητείας του Όρεμπρο στη νότια-κεντρική Σουηδία.
Είναι το πρώτο μνημείο στη Σουηδία που είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών από τους Οθωμανούς Τούρκους. Στην ομιλία του ο πρέσβης της Αρμενίας στη Σουηδία Αρτάκ Απιτονιάν υπογράμμισε τη σημασία τού να υπάρχουν τέτοια ορόσημα και εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαδικασία αναγνώρισης που έχει ξεκινήσει εντός της τουρκικής κοινωνίας θα δυναμώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.