Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ! Η ΕΣΗΕΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΩΣ-ΝΕΡΟ-ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ!!!

Η ιστορία με το διώροφο νεοκλασικό της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ζαΐμη των Εξαρχείων είναι γνωστή, αλλά αποκτά επικαιρότητα επειδή την ξανακατήγγειλ...

Η ιστορία με το διώροφο νεοκλασικό της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ζαΐμη των Εξαρχείων είναι γνωστή, αλλά αποκτά επικαιρότητα επειδή την ξανακατήγγειλε την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 στο ξενοδοχείο «Caravel» κατά την Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ, το μέλος του 11μελούς Διοικητικού της Συμβουλίου, συνταξιούχος δημοσιογράφος Χρήστος Κυρίτσης: Το νεοκλασικό κτήριο της οδού Ζαΐμη παραμένει υπό κατάληψη των αναρχικών εδώ και 8 χρόνια και η ΕΣΗΕΑ πληρώνει τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ για να έχουν οι καταληψίες φώς – νερό – τηλέφωνο και ίντερνετ!.. Ο κ. Κυρίτσης κατήγγειλε το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ για ανεξήγητη ολιγωρία, αφού δεν τολμά κάν να ζητήσει την επέμβαση της Αστυνομίας, για να της αποδοθεί προς χρήσιν το πανάκριβο ακίνητό της!..
Θυμίζουμε ότι η αντικειμενική αξία του νεοκλασικού κτηρίου της ΕΣΗΕΑ στα Εξάρχεια είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ και πως εδώ και 8 χρόνια το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ξοδέψει 500.000 ευρώ για να το ανακαινίσει το διώροφο νεοκλασικό. Επίσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες των περιοίκων, η ίδια η ΕΣΗΕΑ το έχει παραχωρήσει σιωπηρώς στους αναρχικούς από την εποχή που ήταν πρόεδρός της ο γνωστός «Ιός» Δημήτρης Τρίμης (2012). Το 2010, σε έφοδο της Αστυνομίας, είχαν βρεθεί στο υπό κατάληψη κτήριο αντιασφυξιογόνες μάσκες, κουκούλες και γάντια, ενώ στο χώρο υπήρχε και μεγάλος αριθμός από μπουκάλια που προορίζονταν για την κατασκευή μολότοφ και τα οποία οι καταληψίες πρόλαβαν και κατέστρεψαν πριν από την έφοδο της Αστυνομίας!..

ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ

Τέλος, αξίζει να θυμίσουμε ότι στις 15 Ιουλίου 2013 (επί προεδρίας Δ. Τρίμη) σχετική ερώτηση για το κατειλημμένο νεοκλασικό της ΕΣΗΕΑ στα Εξάρχεια είχε καταθέσει προς τον λιμοκοντόρο τότε υπουργό Προ-Πό, Νίκο Δένδια, ο Ηλίας Παναγιώταρος. Η ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ουδέποτε έλαβε απάντηση από τον Δένδια. Την αναδημοσιεύουμε για την ιστορία, τώρα που αποκαλύφθηκε πως η ΕΣΗΕΑ πληρώνει φώς – νερό – τηλέφωνο στους αναρχικούς για να κρατάνε υπό κατάληψη ένα πανάκριβο κτήριό της:

ΘΕΜΑ: «Αναρχικοί σε κτίριο της ΕΣΗΕΑ»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες πολιτών, στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στην οδό Ζαΐμη, σε νεοκλασικό κτίριο το οποίο ανήκει στην ΕΣΗΕΑ, έχουν μπει αναρχικοί και το χρησιμοποιούν για παράνομες δραστηριότητες. Στο υπόγειο του κτιρίου έχουν αποθηκευθεί λαθραία τσιγάρα τα οποία αλλοδαποί πωλούν στην οδό Στουρνάρη, βόμβες μολότοφ αλλά και χάπια και διάφορες ναρκωτικές ουσίες. Το εσωτερικό του κτιρίου έχει υποστεί σημαντικές φθορές, για την αποκατάσταση του οποίου το υπουργείο Πολιτισμού διέθεσε στο παρελθόν 500.000€. Επισημαίνεται ότι σχεδόν πριν τρία χρόνια, σε έφοδο της Αστυνομίας είχαν εντοπισθεί αντιασφυξιογόνες μάσκες, κουκούλες και γάντια, ενώ στον χώρο υπήρχε μεγάλος αριθμός με μπουκάλια. Εύλογος προβληματισμός γεννάται από το γεγονός ότι η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ έχει επιδείξει εγκληματική ανοχή και στην ουσία έχει εγκαταστήσει τους αναρχικούς στο κτίριο.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1) Η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ για ποιους λόγους έχει επιδείξει αυτή την εγκληματική ανοχή έναντι των αναρχικών, σε σημείο να τους παραχωρεί χώρο για την άσκηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων τους;

2) Για ποιους λόγους έχει αφεθεί ο χώρος αυτός έρμαιο των αναρχικών στοιχείων;

3) Τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου να πάψει η σκανδαλώδης ασυλία που απολαμβάνουν τα άτομα που βρίσκονται στο συγκεκριμένο κτίριο;

4) Τι μέτρα θα παρθούν προκειμένου να εκκενωθεί άμεσα ο χώρος αυτός;

Αθήνα, 15/07/2013

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ηλίας Παναγιώταρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.