Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ: 15 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ 60 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

DIMPENEWS.COM _ Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα στο Ντoνμπάς.O υπ.άμυνας της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Vladimir Kononov καταγγέλει ότι οι ουκρ...



DIMPENEWS.COM_ Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα στο Ντoνμπάς.O υπ.άμυνας της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Vladimir Kononov καταγγέλει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν κατά μήκος όλης της γραμμής διχοτόμησης που είναι 450 χλμ.Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μίντια οι δυνάμεις της Λαικής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ διατείνονται ότι απελευθέρωσαν το χωριό Mariinka και κατάσχεσαν υλικό από την 28η μηψχανοκίνητη μονάδα της Οδησσού στην Mariinka στα ΝΔ του Donetsk.Οι ουκρανοί δεν παραδέχονται ότι έχασαν την Marinka και αναφέρουν ότι συνεχίζονται οι μάχες ενώ το Υπ.Εσωτ της Ουκρανίας κάνει λόγο για 1 νεκρό στην Marinka.


 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους μια σημαία της Λαικής Δημοκρατίας τοιυ Ντόνετσκ κυματίζει ήδη στο κέντρο της Mariinka που πέρασε ολοκληρωτικά στον έλεγχο της πολιτοφυλακής του Ντόνετσκ οι οποίες προετοιμάζονται να απωθήσουν τις αντεπιθέσεις του ουκρανικού στρατού.Η Mariinka είναι σημαντική γιατί είναι στα ΝΑ του Ντονέτσκ και διασφαλίζει το δρόμο Ντόνετσκ Μαριούπολη.

Όπως μεταφέρει ο ανταποκριτής του Timer Odessa, οι μάχες συνεχίζονται στη ζώνη του πολύπαθου αεροδρομίου του Ντόνετσκ.Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα οι βομβαρδισμοί των ουκρανών την προηγούμενη νύχτα προκάλεσαν πολλά θύματα και ο αριθμός τους προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστος.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 2ας προς 3η Ιούνη πολλές περιοχές του Ντόνετσκ δέχθηακν αλλεπάλληλα χτυπήματα από ουκρανικές θέσεις.Επλήγησαν κυρίως οι περιοχές Donetsk, Gorlovka, Staromikhaïlovka, Ienakievo.Έτσι στις 4h το πρωί σε κίνηση ελιγμού και τακτικής η ρωσόφωνη πολιτοφυλακή αντεπιτέθηκε στις καθεστωτικές δυνάμεις στην Mariinka. (novorossia.today)

Ο βομβαρδισμός του Ντόνετσκ από τους ουκρανούς τραυμάτισε 60 πολίτες.Όπως αναφέρει το νοσοκομείο της πόλης ο ακριβής αριθμός των θυμάτων είναι α καθόριστος καθώς τραυματίες συνεχίζουν να καταφθάνουν.Οι ουκρανικές δυνάμεις το πρωί πέρασαν σε μαζικούς βομβαρδισμούς κατά της περιφέρειας του Ντόνετσκ. Επλήγη αστική ζώνη και τραυματίστηκαν 60 πολίτες κάποιοι είναι σοβαρά τραυματίες.

Τώρα στο κέντρο της πόλης επικρατεί σχετική ηρεμία μεταφέρει ο ανταποκριτής του LIFEnews. Σύμφωνα με την πολιτοφυλακή οι ουκρανοί χρησιμοποίησαν πυροβολικό και πυραύλους «Grad».« Πολλοί πολίτες τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν.Θεωρώ ότι είναι 10 με 12 οι νεκροί.Είδα γυναίκα που τις είχαν ακρωτηριαστεί τα πόδια και τα χέρια.» μεταφέρει αυτόπτης μάρτυρας. (lifenews)

O Διευθυντής του τμήματος τραυματολογίας του νοσοκομείου του Ντόνετσκ αναφέρει ότι δέχθηκαν 60 πολίτες τραυματίες οι 5 είναι σε κρίσιμη κατάσταση και πολλοί από αυτούς ακρωτηριασμένοι.Πολυάριθμοι υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση. Σήμερα το πρωί ο Υπ.Άμυνας του Donetsk Vladimir Kononov δήλωσε ότι η ΛΑΙΚΉ Δημοκρατία του Ντόνετσκ θεωρεί ως διακοπή της εκεχειρίας του Minsk αυτές τις επιθέσεις που έγιναν κατά μήκος όλης της γραμμής διχοτόμησης και ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 15 άτομα πολίτες και μαχητές σε αυτές τις επιθέσεις. (novorossia.today)

Επιθεωρητές του OSCE επισκέφθηκαν σήμερα το νότιο μέτωπο όπου η κατάσταση είναι επίσης τεταμένη.Περιοχές κοντά στο Σιροκίνο είναι υπό τον έλεγχο των ταγμάτων «Donbass», «Azov» και «Δεξιός Τομέας». Όλη τη νύχτα ακούγονταν εκρήξεις από οβίδες στο Sahanke Dzerzhinsk. (lifenews)







Επλήγη η αγορά «Falcon» στην περιοχή Kirov του Donetsk απ΄όπου μια τεράστια στήλη καπνού ανερχόταν στον ουρανό. (kp.ua)Υπάρχουν πληροφορέις για θύματα. Οι μάχες συνεχίζονται στην περιχοή του Ντόνετσκ οι άνθρωποι καταφέυγουν στα υπόγεια και στα καταφύγια και στους διαδρόμους των σπιτιών. (rusdialog)
Αυτή τη στιγμή γίνονται δραματικές εκκλήσεις από το νοσοκομείο του Ντόνετσκ για αίμα.

Από ανεπίσημες πληροφορίες των κατοίκων στην περιοχή Kirovsky του Ντόνετσκ στην οδό Boychenko ένα άτομο σκοτώθηκε όταν οβίδα έπεσε στην αυλή κατοικίας. Στην οδό Κίροφ, 441 ένας ακόμη χτυπήθηκε από οβίδα σκοτώθηκε. Κατοικίες χτυπήθηκαν και στις περιοχές Petrovsky,Kuibyshev,Krasnogorovka του Ντόνετσκ.

dimpenews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.