Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ... Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ...

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η σύναξις των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών και η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του νυκτερινού ...

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η σύναξις των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών και η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του νυκτερινού μαθητού του Κυρίου στον Ιερό ενοριακό Ναό Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Αττικής.

Την παραμονή 25/4/2015 τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροσταντούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, ο οποίος εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείον Λόγον.

Συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και παρέστησαν αρκετοί Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Την κυριώνυμο 26- 4-2015 στον ίδιο Ιερό Ναό τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και πολλών Ιερέων.



Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας ο οποίος τόνισε την σημασία της μεγίστης εορτής του Πάσχα, εξήρε τον ρόλο των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών και αναφέρθηκε στη μορφή του Αγίου Νικοδήμου.

Την ίδια ημέρα στις 18:30 πραγματοποιήθηκε Μεθέορτος Πανηγυρικός εσπερινός και Ιερά Λιτάνευσις της εικόνος των Αγίων Μυροφόρων, η οποία και φυλάσσεται εις τον ως άνω Ιερό Ναό.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Γ.Α.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός.

Την μέριμνα της Ιεράς Πανηγύρεως είχε εξ ολοκλήρου ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου Οικ. Π. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.