Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΡΙΑ ΛΕΠΕΝΙΩΤΗ, Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ... ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ...

Αρχίζει τη Δευτέρα μία από τις πλέον σημαντικές δίκες των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, αυτή της Χρυσής Αυγής, με την Εφέτη Μαρία Λεπε...


Αρχίζει τη Δευτέρα μία από τις πλέον σημαντικές δίκες των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, αυτή της Χρυσής Αυγής, με την Εφέτη Μαρία Λεπενιώτη να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της προεδρίας του δικαστηρίου.

Η δικαστικός, η οποία έχει ασχοληθεί με δεκάδες σημαντικές υποθέσεις στην μακρά σταδιοδρομία της, προετοιμάζεται πυρετωδώς για την δίκη της οργάνωσης. «Έχει "κλειδωθεί" στο γραφείο της. Διαβάζει συνέχεια» δήλωσε χαρακτηριστικά στο newpost, άτομο από το περιβάλλον της.

Υποθέσεις-φωτιά

Οι υποθέσεις που έχουν περάσει από τα χέρια της, σημαντικές και ηχηρές. Προήδρευσε της δίκης για το «συνδικάτο του εγκλήματος» όπως και σε αυτή για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα Tor-M1, με κατηγορούμενο τον κύπριο πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη, υπόθεση που είχε προκαλέσει την κόντρα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εξαιτίας της απόφασής της να μην αναβάλει την δίκη λόγω της αποχής του ΔΣΑ. Τελικά, η δίκη ολοκληρώθηκε στις 11 Φερουαρίου με την καταδίκη του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου και του γιου του Μιχάλη.

«Όταν αναλαμβάνει κάτι δεν σηκώνει κεφάλι και πάντα το διεκπεραιώνει. Δίνεται στη δουλειά» σημειώνουν κοντινοί της άνθρωποι.

Η κυρία Λεπενιώτη είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με άριστα σε Αστικό-Εργατικό Δίκαιο, ενώ μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά, ενώ είναι εκλεγμένο Α’ αναπληρωματικό μέλος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών. Σημειώνεται ότι είναι σύζυγος του Προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη.

Αντίδραση για την αστυνομική προστασία

Ζήτημα έχει προκύψει, πάντως, με το θέμα της προστασίας της κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η κυρία Λεπενιώτη ζήτησε αστυνομική προστασία στο σπίτι της, η οποία δεν εγκρίθηκε.

Αντ' αυτού, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη της παραχώρησε αστυνομικό για τις μεταφορές της, τον οποίο και απέρριψε, διαμηνύοντας προς την ΕΛ.ΑΣ. ότι εάν θέλει μεταφορά τότε θα χρησιμοποιήσει δικό της μέσο ή ταξί.

http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.