Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΙΡΑΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ... ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΝΩ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΕΤΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες με το εμπορικό πλοίο της εταιρείας Maersk, το οποίο κατελήφθη από το ιρανικό πολεμικό ναυτι...


Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες με το εμπορικό πλοίο της εταιρείας Maersk, το οποίο κατελήφθη από το ιρανικό πολεμικό ναυτικό.
Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, το εμπορικό πλοίο, με σημαία των νήσων Μάρσαλ κατελήφθη σήμερα στο ύψος των Στενών του Χορμούζ.

Το προσέγγισαν τουλάχιστον πέντε ιρανικά πολεμικά πλοία και ζήτησαν από τον πλοίαρχο να κατευθυνθεί προς το ιρανικό νησί Λαράκα αφού έριξαν προειδοποιητικές βολές μπροστά από την πλώρη του.

Το πλοίο «υπάκουσε" στο ιρανικό αίτημα και κατευθύνθηκε προς το νησί, όπως διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.

Το πλοίο έχει 24 μέλη πληρώματος, που προέρχονται κυρίως από την ανατολική Ευρώπη και την Ασία, ενώ κανείς δεν είναι Αμερικανός.

Ιρανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι το περιστατικό δεν έχει στρατιωτική ή πολιτική διάσταση, προσθέτοντας πως το θέμα μπορούν να επιλύσουν οι λιμενικές αρχές, όπως μετέδωσε το Ιρανικό πρακτορείο Tansim.

Η διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ζήτησε από ένα αντιτορπιλικό να μεταβεί το συντομότερο δυνατόν πιο κοντά στο σημείο που βρίσκεται το πλοίο, ενώ αμερικανικά αεροπλάνα πετούν πάνω από την περιοχή και παρακολουθούν την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.