Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΔΟΞΑΣΤΟ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ! ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

Μέρος των δυνάμεών της καθώς και εξοπλισμό έχει αποσύρει από περιοχές βορειοανατολικά του Χαλεπίου της Συρίας η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος...


Μέρος των δυνάμεών της καθώς και εξοπλισμό έχει αποσύρει από περιοχές βορειοανατολικά του Χαλεπίου της Συρίας η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, είπαν μαχητές του ΙΚ και κάτοικοι των περιοχών αυτών.



Η οργάνωση, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει χάσει έδαφος μετά από μάχες με Κούρδους αντάρτες της Συρίας καθώς και με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, έχει αποσύρει αρκετούς μαχητές αλλά και εξοπλισμό από διάφορες περιοχές βορειοανατολικά του Χαλεπίου, δήλωσαν οι ίδιες πηγές. Ωστόσο, πρόσθεσαν ότι τα μέλη του ΙΚ δεν έχουν αποσυρθεί πλήρως από την περιοχή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο χρησιμοποιώντας ένα ευρύ δίκτυο πηγών στο έδαφος της Συρίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το ΙΚ προχωρά στην αναδιάταξη των δυνάμεών του μετακινώντας μαχητές από την επαρχία του Χαλεπίου προκειμένου να ενισχύσει τις θέσεις του, ιδίως τις δυνάμεις του που μάχονται εναντίον των Κούρδων.

«Προβαίνουν σε τακτικές συμπτύξεις στρατευμάτων. Δεν πρόκειται για πλήρη υποχώρηση», δήλωσε ο ηγέτης μιας ομάδας ανταρτών επικαλούμενος πηγές προσκείμενες στο ΙΚ. Ο έλεγχος των περιοχών που εκκενώθηκαν δεν έχει ανακτηθεί αφού το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αποσύρει πλήρως τις δυνάμεις του, πρόσθεσε. «Βρίσκονται ακόμα εκεί, αλλά έχουν αποσύρει τους ξένους μαχητές, τον βαρύ εξοπλισμό και έχουν αλλάξει τις θέσεις τους», δήλωσε ο ηγέτης της ομάδας των ανταρτών ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το όνομά του επειδή υποστήριξε ότι θα έθετε σε κίνδυνο τις επαφές του στην περιοχή. Τέσσερις ακόμα αντάρτες έδωσαν παρόμοιες περιγραφές των κινήσεων του ΙΚ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε μετακινήσει μαχητές από το Χαλέπι προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις του που μάχονται ενάντια των Κούρδων και των ομάδων συμμαχικών της συριακής αντιπολίτευσης.

«Το μέτωπο έχει επεκταθεί», δήλωσε ο Ραμί Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής της ΜΚΟ αυτής, προσθέτοντας ότι η τζιχαντιστική οργάνωση συνεχίζει να κατέχει τον έλεγχο μεγάλου μέρους της επαρχίας του Χαλεπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.