Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ

Το δικαστήριο Lefortovo της Μόσχας απήγγειλε χθες Δευτέρα, κατηγορητήριο για κατασκοπεία και προδοσία κατά του Ευγένιου Πετρίν, ορθόδο...



Το δικαστήριο Lefortovo της Μόσχας απήγγειλε χθες Δευτέρα, κατηγορητήριο για κατασκοπεία και προδοσία κατά του Ευγένιου Πετρίν, ορθόδοξου ιερέα, υπέυθυνου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ο οποίος είχε αποσπασθεί στο αντίστοιχο τμήμα της Ρωσικής Εκκλησίας στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, ο ”ιερωμένος” συνεργαζόταν με τις Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ μεταβιβάζοντας ευαίσθητες πληροφορίες.


Σήμερα έγινε γνωστό ότι η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 5 Απριλίου, ενώ ο Petrin είχε συλληφθεί από το περασμένο καλοκαίρι, χωρις να έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα η σχετική υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους και δικαστικές πηγές , ήρθε σε επαφή με πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Επίσης, κάποια μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι ο ”ιερωμένος” ήταν και ο ίδιος αξιωματικός της ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).
Ο Εβγκένι Πετρίν γεννήθηκε στην περιοχή του Ιρκούτσκ, στη συνέχεια μετακόμισε στη Μόσχα για εύρεση εργασίας, και αργότερα αποσπάστηκε στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων στο Κίεβο. Αυτό βρίσκεται υπό τη διεύθυνση του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και περιελάμβανε την επικοινωνία με τους ξένους.


Κατά τη σύνηθη τακτική των στελεχών αυτού του εκκλησιαστικού τομέα, ο Εβγκένι πλησίασε ουκρανικούς παράγοντες κατασκοπείας υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών.




Για να κερδίσει-όπως ισχυρίζεται – την εμπιστοσύνη τους, ο Petrin άρχισε να δίνει πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία. Ο ίδιος απολογήθηκε ότι χρησιμοποίησε δεδομένα δημοσίων πηγών τα οποία δεν θα μπορούσαν να βλάψουν τη Ρωσία. Όμως οι αξιωματικοί της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, διαθέτει αποδείξεις για το αντίθετο. Ισχυρίζονται ότι Petrin εργαζόταν προς όφελος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και διαβίβαζε μυστικές πληροφορίες.

Η οικογένεια του υπόπτου και αλλά και του δικηγόρου του, ισχυρίζονται ότι κατά την ανάκριση πιέστηκε και έτσι ενοχοποίησε τον εαυτό του.

Οι δε αξιωματικοί της FSB ενώ αρνούνται οποιοδήποτε σχόλιο, επικαλούμενοι το γεγονός ότι η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη. Ο Εβγκένι Πετρίν αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 20 ετών.

DIMPENEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.