Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΛΟΓΩ ΣΦΟΔΡΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ... ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ

Την κήρυξη των περιοχών των δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε πριν από λίγο το Νομαρχιακό Όργαν...


Την κήρυξη των περιοχών των δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε πριν από λίγο το Νομαρχιακό Όργανο, που συνήλθε στην Άρτα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κακοκαιρία.
Οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις στον κάμπο της Περάνθης είναι μεγάλες, όπου οι παραγωγοί βλέπουν να χάνονται τόνοι πορτοκαλιών και μανταρινιών. Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.
Στο όριο της υπερχείλισης είναι και ο ποταμός Αχέροντας, ενώ σε ορισμένα σημεία στον κάμπο του Φαναρίου και κοντά στις εκβολές το νερό πέρασε στις καλλιέργειες. Συνεργεία των δήμων Πάργας και Παραμυθιάς επιχειρούν στην κοίτη, δημιουργώντας με ογκόλιθους αναχώματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Γ. Στύλιος και Β. Τσίρκας καθώς και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης ο οποίος περιοδεύει στις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων, το πρωί θα αποφασιστεί εάν θα αποφορτιστεί το υδροηλεκτρικό φράγμα στο Πουρνάρι προκειμένου να μην πλημμυρίσει η κατοικημένη περιοχή που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Είναι χαρακτηριστικό πως η στάθμη του νερού ανέβαινε κατά 25 εκατοστά την ώρα, το πρωί.

Ταυτόχρονα κρίθηκε αναγκαίο να αρχίσει άμεσα η επισκευή των πυλώνων της γέφυρας στον Κομποτέικο ποταμό, προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία.

Περιφέρεια και δήμοι έχουν επιστρατεύσει όλα τα μηχανήματα που διαθέτουν ακόμη και ιδιωτών προκειμένου να αποκαταστήσουν ζημιές και να δημιουργήσουν αναχώματα.

Πηγή: ΑΠΕ, epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.