Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας καλούνται να προχωρήσουν οι παραποτάμιοι δήμοι στην περιοχή του Έβρου, καθώς οι αρμόδιες αρχές ...

Στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας καλούνται να προχωρήσουν οι παραποτάμιοι δήμοι στην περιοχή του Έβρου, καθώς οι αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε επιφυλακή για ενδεχόμενη αύξηση της στάθμης του ποταμού. 
Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση στον σταθμό του Πυθίου, η στάθμη του ποταμού βρίσκεται στα 4,80 μέτρα (με όριο επιφυλακής τα 4,70), ενώ οι παροχετεύσεις «αγγίζουν» τα 280 κυβικά μέτρα/ανά δευτερόλεπτο, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.
Όπως είπε, με ρηματική διακοίνωση από τη Βουλγαρία, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, γνωστοποιήθηκε στις Αρχές ότι εξαιτίας των βροχοπτώσεων και της πληρότητας των φραγμάτων, πρόκειται να "κατέβουν" υδάτινοι όγκοι.
«Εμείς βλέπουμε ότι, μετά την υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαΐλογκραντ, έχουμε παροχετεύσεις των 280 κυβικών μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Το γεγονός αυτό αυξάνει τη στάθμη του ποταμού Αρδα και του ποταμού Εβρου» τόνισε ο κ. Πέτροβιτς.
Εκτός από τον Έβρο, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στον νομό Ξάνθης με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, αυλές, αποθήκες και καλλιέργειες. «Είχαμε κάποιες ζημιές σε αποθήκες και πολύ λιγότερες σε κάποια σπίτια, κυρίως αυτά που είναι χτισμένα σε πολύ χαμηλό υψόμετρο» εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.