Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

AYTA EINAI: ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!

Ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποκτήσει όσες περισσότερες εξουσίες μπορεί και όπως φαίνεται ζηλεύει ιδιαίτερα τη βασίλισσα Ελισάβετ που...


Ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποκτήσει όσες περισσότερες εξουσίες μπορεί και όπως φαίνεται ζηλεύει ιδιαίτερα τη βασίλισσα Ελισάβετ που τα έχει καταφέρει!

Ο Ερντογάν επιχειρηματολογώντας εκ νέου υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του ως αρχηγού του τουρκικού κράτους έφερε ως παράδειγμα το πολιτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου στο οποίο, όπως διαβεβαίωσε, η βασίλισσα είναι «ένα κυρίαρχο στοιχείο»!

Σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT το βράδυ της Πέμπτη ο Ερντογάν απέκρουσε τις επικρίσεις όσων θεωρούν ότι οποιαδήποτε αλλαγή επί το προεδρικότερον του τουρκικού κοινοβουλευτικού συστήματος επικίνδυνη για τη δημοκρατία.

«Κατά την άποψή μου, ακόμη και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα ημιπροεδρικό σύστημα. Το κυρίαρχο στοιχείο του είναι η βασίλισσα» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη βρετανική κοινοβουλευτική μοναρχία πάντως η πραγματική εκτελεστική εξουσία ανήκει μόνο στον πρωθυπουργό, ενώ τα καθήκοντα του μονάρχη είναι καθαρά συμβολικό.

«Ένα νέο Σύνταγμα είναι απαραίτητο για την Τουρκία» επέμεινε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του [...] θα ήταν ότι θα καταργούσε ένα σύστημα, στο οποίο η πολιτική ασκείται μέσω υπερβολικά πολλών διαύλων».

Από τον περασμένο Αύγουστο και την εκλογή του στην προεδρία ο 60χρονος Ερντογάν διεκδικεί διαρκώς την ενίσχυση των εξουσιών του ως αρχηγού του κράτους, οι οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολικές σε σύγκριση με αυτές που αναγνωρίζει το Σύνταγμα του 1980 στον πρωθυπουργό.

Ο νέος «σουλτάνος» επιθυμεί να επιδιώκει να τροποποιήσει το Σύνταγμα με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών του προσεχούς Ιουνίου. Για να τα καταφέρει, το κόμμα του θα πρέπει να κερδίσει τα δύο τρίτα των εδρών, κάτι που σήμερα μοιάζει πολύ απίθανο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.