Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο… ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ALL INCLUSIVE ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΗΞΕ ΑΔΟΞΑ ΜΕ… ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

Γράφει ο Αντίοχος Μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις στους πάντες και για τα πάντα και την πρώτη-δεύτερη μέρα επίδειξης τζάμπα μαγκιάς...

Γράφει ο Αντίοχος

Μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις στους πάντες και για τα πάντα και την πρώτη-δεύτερη μέρα επίδειξης τζάμπα μαγκιάς για τη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων (θα την αποκαλούμε «μνημονιακή» μέχρι να… σκίσει το Μνημόνιο…), άρχισαν οι… κωλοτούμπες (αγγλιστί «kolotoumbes», για τις οποίες προειδοποιούσαν προεκλογικώς  όλα τα διεθνή ΜΜΕ, που –όπως φαίνεται- κάτι παραπάνω ήξεραν απ’ όλους εμάς…). Η… κωλοτούμπα που πραγματεύεται η παρούσα ανάρτηση, έχει να κάνει με τα περιβόητα τουριστικά πακέτα all inclusive, των μεγάλων τουριστικών μονάδων.

Διαβάσαμε, λοιπόν, κατά την προεκλογική περίοδο (12 Δεκεμβρίου):

«Τον πόλεμο στα  all inclusive κήρυξε ο Τσίπρας

Την επανεξέταση όλων των συμβάσεων παραχώρησης γης για την ανοικοδόμηση τουριστικών συγκροτημάτων, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος στον τομέα του τουρισμού σε ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Όπως τόνισε, θα υπάρξει άρση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ενώ παράλληλα στράφηκε κατά του μοντέλου all inclusive που εφαρμόζεται στα ξενοδοχεία, χαρακτηρίζοντάς το, ως «μνημονιακό μοντέλο του τουρισμού που προωθούν τα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα».

Διαβάσαμε προχθές:

«Τη θέση του νέου Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να περιορίσει το all-inclusive της χώρας, τα οποία επισκέπτονται χιλιάδες βρετανικές οικογένειες κάθε χρόνο, σχολιάζει σε δημοσίευμά της η Daily Mail. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει ότι το all inclusive «απαλλοτριώνει τους τουρίστες από την τοπική οικονομία» γι΄αυτό και με την κίνησή του αυτή ενθαρρύνει το παραδοσιακό μοντέλο των διακοπών όπου οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τοπικά μπαρ, εστιατόρια και τα αξιοθέατα. Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στους New York Times πως η πολιτική των all-inclusive και της τουριστικής βιομηχανίας δεν είναι ό,τι καλύτερο. Τα εκατοντάδες all-inclusive ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική χώρα είναι δημοφιλή στις οικογένειες αλλά αποτελούν καταστροφή για τα εμπορικά καταστήματα και τα εστιατόρια, καθώς οι παραθεριστές μένουν μέσα στα θέρετρα».

Τέλος, διαβάσαμε χθες:

«Έλενα Κουντουρά: Καμία ενέργεια εις βάρος των all-inclusive
«Δεν θα υπάρξει καμία ενέργεια εις βάρος των προϊόντων all-inclusive. Αντίθετα, θα υπάρξει περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των συγκεκριμένων προϊόντων…», δήλωσε η νέα υφυπουργός Τουρισμού Ε. Κουντουρά».

Ζήτω η πολιτική συνέπεια!

(ΥΓ): Κι αν κάνει… κωλοτούμπα με τα all inclusive, φανταστείτε τι κωλοτούμπα έχει να κάνει στα πολύ σοβαρότερα ζητήματα, όπως με το Μνημόνιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.