Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ Ψ@ΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΑ... ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ THN ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΟΥ ZU-23-2 ΣΕ ΒΜΡ-1

To πρώτο βίντεο από τις δοκιμές αποδοχής του συνδυασμού ZU-23-2 επί ΤΟΜΑ BMP-1 που πραγματοποιηθήκαν με απόλυτη επιτυχία στην 96 ΑΔΤ...


To πρώτο βίντεο από τις δοκιμές αποδοχής του συνδυασμού ZU-23-2 επί ΤΟΜΑ BMP-1 που πραγματοποιηθήκαν με απόλυτη επιτυχία στην 96 ΑΔΤΕ στη νήσο Χίο δόθηκε πριν λίγο στην δημοσιότητα

Η μετασκευή αφορά την αφαίρεση του πύργου με το πυροβόλο των 2A28 των 73 χλστ. και την τοποθέτηση ανοικτής κατασκευής με το δίδυμο πυροβόλο των 23 χλστ. ZSU-23-2.

Την πρώτη μετασκευή των συγκεκριμένων ΤΟΜΑ είχε παρουσιάσει το 308 ΠΕΒ τον Νοέμβριο του 2013 σε συνδυασμό με την παρουσίαση και μετασκευασμένων Μ 113 Α1 τα οποία έφεραν τόσο το ZSU-23-2 όσο και το πυροβόλο M-61A1 Vulcan των 20 χλστ.

Ο συνδυασμός Μ113Α1 και ZSU-23-2 δεν προκρίθηκε για ευνόητους λόγους αλλά αντίθετα αυτός του BMP-1 κρίθηκε ως ικανοποιητικός για την έναρξη δοκιμών αποδοχής. Από τη μετασκευή γίνονται διακριτά τα πλαϊνά ασπίδια στις θέσεις των πυροβολητών για να προστατευθούν από πυρά ελαφρών όπλων και θραύσματα, αλλά σαφώς η προστασία του προσωπικού από το οπίσθιο τόξο αλλά και γενικότερα είναι ανεπαρκής σε ρεαλιστικές συνθήκες μάχης.

Πρακτικά δημιουργήθηκε ένα όπλο υποστήριξης Πεζικού, το οποίο δυστυχώς απουσιάζει παντελώς από το ελληνικό οπλοστάσιο και σαφώς είναι θετική η εξέλιξη, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που επρόκειτο να κάνει αυτή την δουλειά, το ΤΟΜΑ BMP-3HEL, τις αποστολές του οποίου προσπαθεί να υποκαταστήσει έστω μερικώς. Πάντως ο συγκερασμός των δύο συστημάτων θα επιφέρει σημαντική αύξηση της ισχύς πυρός στα νησιά χωρίς επιπλέον κόστος λόγω εκμετάλλευσης υπαρχόντων μέσων, ανταλλακτικών και πυρομαχικών.

Η έλλειψη ενός ισχυρού διαμετρήματος υποστήριξης των επιχειρήσεων Πεζικού στον ΕΣ έχει γίνει αντιληπτή από την ηγεσία του ΓΕΣ η οποία και ορθώς επιχειρεί να το αντιμετωπίσει εκ των εν όντων δεδομένων των γνωστών οικονομικών συνθηκών.

Η ανάγκη παρόμοιων διαμετρημάτων για υποστήριξη του Πεζικού έχει φανεί με τον καλύτερο τρόπο στον πόλεμο της Συρίας όπου μετασκευές πυροβόλων και πιο ειδικά των ZSU-23-2 σε κάθε είδους οχημάτων έχουν αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μάχες κυρίως σε αστικό περιβάλλον.

Λύσεις όπως αυτή εγγυώνται μια αποτελεσματική παροχή πυρών υποστήριξης τόσο με ισχύ πυρός όσο και σε ρυθμό εκπεμπόμενων πυρών σε αποστάσεις μέχρι και 2,5 χλμ

Τέτοια όπλα είναι περισσότερο ευέλικτα από τα πυρά αρμάτων μάχης εξασφαλίζοντας πυκνή κάλυψη που άλλα μικτότερα διαμετρήματα όπως για παράδειγμα των 7,62 ή των 12,7 χλστ. φυσικά και αδυνατούν να δώσουν.

Εάν θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα της προστασίας του προσωπικού με κάποιο πύργο ελληνικής κατασκευής αλλά και αύξησης του διαμετρήματος στα 30 χλστ. καθώς υπάρχουν δυνατότητες στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, τότε θα μπορούσαμε να δούμε μια ενυπωσιακή αύξηση πυρός για τις Μ/Κ μονάδες του Πεζικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.