Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

EΦΤΑΣΕ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ.... ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΙΤΑΛΟΑΠΛΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ... ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις για τον απεργό πείνας. Μάλιστα πολλοί τολμούν να μιλήσουν για ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ Ευρωπαϊκό επαναστατικό ντόμινο αντι...

Αλυσιδωτές οι αντιδράσεις για τον απεργό πείνας. Μάλιστα πολλοί τολμούν να μιλήσουν για ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ Ευρωπαϊκό επαναστατικό ντόμινο αντιδράσεων. Αφού οι διαδηλώσεις συμπαράστασης στην Ευρώπη για τον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό, αυξάνονται και μεταφέρονται από χώρα σε χώρα.  Το Σάββατο το βράδυ έγιναν επεισόδια έξω από το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ την Κυριακή τα επεισόδια και οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στο Μιλάνο και μάλιστα έξω από την περίφημη όπερα της Σκάλας του Μιλάνου την ημέρα που έκανε πρεμιέρα.
Η διαδήλωση έγινε βέβαια ενάντια στα μέτρα λιτότητας της ιταλικής κυβέρνησης αλλά όπως θα δείτε στις εικόνες που εντόπισε το koolnews.gr βασικό μήνυμα στα πλακάτ που κρατούσαν ήταν το «Nikos Romanos resiste» που σημαίνει «Νίκο Ρωμανέ, αντιστάσου».
Milano-Romanos-570
Οι διαδηλωτές φώναζαν τα συνθήματα τους και χλεύαζαν τους εύπορους επισκέπτες της Όπερας, όπως ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Κατά την εναρκτήρια παράσταση της νέας σεζόν, η οποία θεωρείται ότι είναι το αποκορύφωμα για τα ιταλικά πολιτιστικά δρώμενα υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις και για το γεγονός ότι ενώ ο ιταλικός λαός στενάζει από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις ορισμένα από τα εισιτήρια της πρεμιέρας κόστιζαν έως και 2.000 ευρώ!
Οι περίπου 300 διαδηλωτές ξεκίνησαν μετά την έναρξη της παράστασης να πετούν αυγά και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, που τους εμπόδισαν να πλησιάσουν στο ιστορικό κτίριο.Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.
Milano-Romanos2-570
Η Ιταλία έχει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στις χώρες της Ευρωζώνης. Η ύφεση ωστόσο επηρεάζει ακόμη και την περίφημη όπερα. Ο προϋπολογισμός της είναι περιορισμένος και οι διαχειριστές πριν από την έναρξη της φετινής σεζόν πολλές φορές στράφηκαν σε χορηγούς για οικονομική ενίσχυση.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.