Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

KODAK, HUGO BOSS, IBM, Bertelsmann, BAYER, SIEMENS, BMW, AUDI, DAIMLER-BENZ, Deutsche BANK.ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Επειδή το επιχειρηματικό δαιμόνιο δεν γνωρίζει σύνορα και πολέμους, υπάρχουν εταιρίες η ανάπτυξη των οποίων επωφελήθηκε από τα στρατόπεδ...


Επειδή το επιχειρηματικό δαιμόνιο δεν γνωρίζει σύνορα και πολέμους, υπάρχουν εταιρίες η ανάπτυξη των οποίων επωφελήθηκε από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας. Οι περισσότερες εταιρίες εξελίχθηκαν σε οικονομικούς κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας και μέχρι και σήμερα τα κέρδη τους υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια ευρώ.


Ωστόσο, αρκετές από αυτές έχουν παραδεχτεί ότι επωφελήθηκαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για αυτό τον λόγο έχουν παραχωρήσει, σε ένδειξη μετάνοιας, μεγάλα χρηματικά ποσά ως αποζημίωση στους επιζώντες του ολοκαυτώματος.

10. Bertelsmann


Η εταιρία, που ιδρύθηκε το 1835, υπήρξε στενός συνεργάτης του Χίτλερ, καθώς στήριξε έμπρακτα τη ναζιστική προπαγάνδα κυκλοφορώντας βιβλία με αντισημιτικά σύμβολά και προπαγανδιστικά βιβλία που απευθύνονταν στη νεολαία την περιοχής.Ο πρόεδρος της εταιρίας Heinrich Mohn προχώρησε σε σημαντικές δωρεές στις ειδικές δυνάμεις του Χίτλερ, καθώς ο ίδιος ήταν εκλεκτό μέλος των SS, γεγονός που έδειχνε τη στενή του σχέση με τις ιδεολογίες τους. Μάλιστα, μετά από έρευνα που έγινε για την εξακρίβωση της σχέσης της εταιρίας με το ναζισμό, προέκυψε ότι στα εργοστάσια της στη Λιθουανία και τη Λετονία χρησιμοποιούνταν εργάζονταν σε καθεστώς δουλείας εργάτες εβραϊκής καταγωγής.

9. Kodak


Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στα εθνικά αρχεία των ΗΠΑ προκύπτει ότι η Kodak είχε συναλλαγές με τη Ναζιστική Γερμανία μετά την κήρυξη πολέμου από την Αμερική. Μάλιστα τα στοιχεία αναφέρουν ότι στα εργοστάσια της εταιρίας στη Γερμανία εργάζονταν μεγάλος αριθμός δούλων, περισσότεροι από 350 άνθρωποι. Ακόμη, αναφέρεται ότι ο προσωπικός οικονομικός σύμβουλος του Χίτλερ αποκαλούνταν “Kodak Man”, δείχνοντας τις οικονομικές συναλλαγές που είχαν οι δύο πλευρές. Τέλος, η Kodak έδιωξε όλους τους εργαζόμενους της που είχαν εβραϊκή καταγωγή, δείχνοντας την υποστήριξή της στον Γερμανό σύμμαχό της.

8. Hugo Boss


Ο Hugo Boss, που έχτισε την εταιρία του το 1924, κατηγορήθηκε ότι σχεδίασε μια από τις στολές που φορούσαν οι δυνάμεις των SS, αργότερα ανακαλύφθηκε ότι ο ίδιος δεν δημιούργησε τα σχέδια, ωστόσο ήταν αυτός που τις κατασκεύασε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στη 1 Απριλίου του 1931 ο ίδιος έγινε μέλος του Ναζιστικού κόμματος για δύο λόγους, ο ένας επειδή γνώριζε ότι κάτι τέτοιο θα ωφελούσε σημαντικά την επιχείρησή του και ο άλλος γιατί πίστευε πως ο Χίτλερ ήταν ο μόνος που μπορούσε να σώσει τη Γερμανία.

Λίγα χρόνια αργότερα η επιχείρησή του κέρδισε το πρώτο της σημαντικό κεφάλαιο κατασκευάζοντας τις στρατιωτικές στολές των SS και ρούχα για τη ναζιστική νεολαία. Με την ανάπτυξη της επιχείρησης του αυξήθηκε και η ανάγκη για εργατικό δυναμικό, έτσι οι εταιρία χρησιμοποίησε 140 δούλους, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε από άλλους 40 κρατούμενους πολέμου που μεταφέρθηκαν από τη Γαλλία. Μετά τον πόλεμο η εταιρία τιμωρήθηκε με πρόστιμο για τη στήριξή της στους ναζί.

7. IBM... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.