Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ "ΦΩΛΙΑ" ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΧΑΜΑΜ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ, ΗΤΑΝ ΤΙΓΚΑ... ΜΕ Π@ΥΣΤ@Ρ@ΔΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΝΤΟΥ" ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...

Έφοδο σε χαμάμ του Καΐρου έκανε η αιγυπτιακή αστυνομία το βράδυ της Κυριακής, συλλαμβάνοντας 40 άνδρες με τις κατηγορίες της “διαστροφή...


Έφοδο σε χαμάμ του Καΐρου έκανε η αιγυπτιακή αστυνομία το βράδυ της Κυριακής, συλλαμβάνοντας 40 άνδρες με τις κατηγορίες της “διαστροφής” και της ακολασίας, μιας και η ομοφυλοφιλία δεν είναι ποινικό αδίκημα.


Στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχαν και δυνάμεις του τοπικού σώματος του στρατού, που φόρτωσαν τους συλληφθέντες γυμνούς σε φορτηγά.

Ο στρατηγός Ali al-Demerdash, επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας στο Κάιρο, δήλωσε ότι οι άνδρες συνελήφθησαν σε "δημόσιο λουτρό της γειτονιάς Azbakeya να επιδίδονται σε ακολασίες". Η δημοσιογράφος Mona Iraqi, παρουσιάστρια τηλεοπτικού προγράμματος στο φιλοκυβερνητικό κανάλι Al Kahera Wal Nas (Cairo and the People), πληροφορήθηκε για την επιδρομή της αστυνομίας και έφτασε στο χαμάμ πριν την άφιξή της.

Έπειτα ανέβασε τις φωτογραφίες στη σελίδα της στο Facebook κάνοντας λόγο για "τη μεγαλύτερη φωλιά ομαδικής διαστροφής στην καρδιά της πόλης". Η δημοσιογράφος μάλιστα δήλωσε ότι ετοιμάζει πλήρες ρεπορτάζ που θα βγει στον αέρα την Τετάρτη, με "ολόκληρη την ιστορία για τις εστίες εξάπλωσης του AIDS στην Αίγυπτο".






Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην προσπάθεια καταστολής της LGBT κοινότητας της χώρας. Τον Σεπτέμβριο, επτά Αιγύπτιοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της ακολασίας, έπειτα από εμφάνισή τους σε βίντεο ψεύτικου γκέι γάμου που ανέβηκε στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον δημόσιο κατήγορο, οι εικόνες που είχαν τραβηχτεί σε ποταμόπλοιο του Νείλου ήταν "εξευτελιστικές, λυπηρές, θα εξόργιζαν τον Θεό και αποτελούν ποινικό αδίκημα".






Τον Οκτώβριο, οι ακτιβιστές οργάνωσαν διαδικτυακή καμπάνια κατά της εκδίωξης των ομοφυλοφίλων που επιχειρεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τα hashtags στο Twitter #StandForEgyptLGBT και #SolidarityWithEgyptLGBT, ώστε να ξεσηκώσουν το κοινό σε διαμαρτυρίες κατά της ομοφοβίας.



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.