Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΝ ΙΣΔΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ...!!!

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Γαλλία εξαιτίας φόβων για πιθανές επιθέσεις στο έδαφός της από ισλαμιστές μαχητές έπειτα και από τη...



Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Γαλλία εξαιτίας φόβων για πιθανές επιθέσεις στο έδαφός της από ισλαμιστές μαχητές έπειτα και από τη νέα επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν ένας άντρας παρέσυρε με το όχημά του επάνω σε πεζούς στην πόλη Ναντ.

Μετά τη Ντιζόν, όπου άνδρας έπεσε με το όχημά του επάνω σε πεζούς φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», το βράδυ της Δευτέρας ένα λευκό ημιφορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε πεζούς σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, στη Ναντ.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις από τους οποίους σοβαρά, ενώ ένας έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.


Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, ο 25χρονος οδηγός του ημιφορτηγού, ο οποίος μετά τη σύγκρουση αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι εννέα φορές, φώναζε «Αλλάχου Άκμπάρ», που στα αραβικά σημαίνει «ο Θεός είναι μεγάλος». Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι δεν τον άκουσαν να αναφωνεί κάτι τέτοιο.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και δήλωσαν ότι ο οδηγός δεν είχε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα για την επίθεση, αλλά πως ενήργησε με δική του πρωτοβουλία και πιθανόν έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του, πληροφορίες αναφέρουν ότι κρίνεται κρίσιμη.


Το νέο αυτό περιστατικό σημειώθηκε μία μόλις ημέρα αφότου ένας 40χρονος άνδρας -ο οποίος σύμφωνα με τη δικαιοσύνη πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα- παρέσυρε και τραυμάτισε 13 περαστικούς στην πόλη Ντιζόν.

Αλλά και το Σάββατο ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα κωμόπολης της κεντρικής Γαλλίας φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς, πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες συναδέλφων τους.

«Είμαστε όλοι ανήσυχοι για αυτά τα τραγικά περιστατικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλλς, σημειώνοντας ότι «ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αντιμετωπίσει η χώρα τέτοιο υψηλό κίνδυνο τρομοκρατίας». protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.