Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει την Τετάρτη η ΓΕΝΟΠ με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για το...


Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει την Τετάρτη η ΓΕΝΟΠ με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και συνδικάτα παίρνουν θέσεις μάχης, με τους καταναλωτές αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες να βρίσκονται αντιμέτωποι με πιθανά μπλακ-άουτ στην καρδιά του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τις έως τώρα αποφάσεις, ένα λεπτό μετά τις 12.00 το βράδυ της Τετάρτης είναι πολύ πιθανό οι εργαζόμενοι  να κατεβάσουν τους διακόπτες του ρεύματος.


Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας επί της οδού Χαλκοκονδύλη, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας ο δήμος και φορείς της Μεγαλόπολης αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι κινητοποιήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν από τη Δυτική Μακεδονία με καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής στην Πτολεμαΐδα, στο Αμύνταιο και στη Φλώρινα.

Σχέδιο επιστράτευσης στήνει η κυβέρνηση 
Την ίδια ώρα, με επιστράτευση ενδέχεται να απαντήσει η κυβέρνηση στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε περίπτωση που οι συνδικαλιστές αποφασίσουν να κατεβάσουν τους διακόπτες, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για «σαμποτάζ κατά του κράτους» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει. Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους. Είκοσι εκατομμύρια τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό».

«Να έχουμε τους συνδικαλιστές να παίρνουν τα χρήματα για να πηγαίνουν ταξίδια; Η ΔΕΗ δεν ξεπουλιέται, ήδη έχει μετόχους, εισήχθη στο Χ.Α.» πρόσθεσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή της στη ΝΑ Ευρώπη, κάτι που δεν έχει χρήματα να κάνει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.