Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ... ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΙΝΓΚ...

Η ανακοίνωση της Κίνας πως δορυφόρος της εντόπισε αντικείμενο μήκους 22,5 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων στο νότιο διάδρομο των ερευνών στ...

Η ανακοίνωση της Κίνας πως δορυφόρος της εντόπισε αντικείμενο μήκους 22,5 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων στο νότιο διάδρομο των ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό αναπτέρωσε τις ελπίδες για εντοπισμό του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το οποίο χάθηκε πριν 15 ημέρες. Ωστόσο, και οι σημερινές έρευνες απέβησαν άκαρπες, ενώ το ίδιο συνέβη και με τα έξι αεροσκάφη που πετούσαν για ώρες νοτιοδυτικά του Περθ στη δυτική Αυστραλία. Συντρίμμια του Boeing 777 παραμένουν άφαντα, εντείνοντας το δράμα που βιώνουν σε καθημερινή βάση οι συγγενείς των 239 επιβατών του αεροσκάφους. Σε αρκετές περιπτώσεις η οργή ξεχειλίζει στους χώρους αναμονής, όπου παραμένουν οι συγγενείς περιμένοντας μάταια κάποια ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεση.

Το Σάββατο η κατάσταση κόντεψε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς εξαγριωμένοι συγγενείς Κινέζων επιβατών της πτήσης MH370 απώθησαν βίαια αστυνομικούς και εκπροσώπους των αρχών, οι οποίοι επιχείρησαν να τους ενημερώσουν για ένα ακόμη σενάριο σχετικά με την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.



Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, υπήρξε επίσημη διάψευση στις φήμες που θέλουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου μέσα στο αεροσκάφος να προκάλεσαν πυρκαγιά που οδήγησε σε δυστύχημα. Όπως έγινε γνωστό, το φορτίο του αγνοούμενου αεροσκάφους πληρούσε τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας.

Προβληματισμός για τον τροπικό κυκλώνα Γκίλιαν

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χ. Χουσέιν ανακοίνωσε ότι ένας τροπικός κυκλώνας στον Ινδικό Ωκεανό μπορεί να καθυστερήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Boeing.

Ο τροπικός κυκλώνας Γκίλιαν προκαλεί ισχυρούς ανέμους και μεγάλα κύματα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπου βρίσκονται τα πλοία που αναζητούν τυχόν συντρίμμια του αεροσκάφους, μετά τα αντικείμενα που εντόπισε αυστραλιανός δορυφόρος. Ορισμένα από τα πλοία που κατευθύνονται στη συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει να περάσουν μέσα από τον κυκλώνα, είπε ο υπουργός. Ο Γκίλιαν, που συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 95 χιλιόμετρων την ώρα, έπληξε σήμερα το Νησί των Χριστουγέννων. Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι, όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες, το φορτίο που μετέφερε το αεροπλάνο δεν φαίνεται να συνδέεται με την εξαφάνισή του.

Την ίδια ώρα, γνωστοποιήθηκε πως το αντικείμενο που εντοπίστηκε από τον κινεζικό δορυφόρο να επιπλέει και ενδεχομένως να πρόκειται για συντρίμμια του αγνοούμενου Boeing βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από το σημείο όπου είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες η Αυστραλία ότι βρέθηκαν επιπλέοντα αντικείμενα, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα».









«Το σημείο όπου βρίσκεται το αντικείμενο είναι κατά μήκος του νοτίου διαδρόμου που μπορεί να ακολούθησε η πτήση MH370 της Malaysia Airlines» μετέδωσε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι το αντικείμενο εντοπίστηκε στις 18 Μαρτίου, δύο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της δορυφορικής φωτογραφίας από την Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.