Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ... ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ...

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς της Ασφαλείας η γεμάτη ερωτηματικά εισβολή ιερόσυλων σε μια από τις εκκλησίες της Τήνου με...

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς της Ασφαλείας η γεμάτη ερωτηματικά εισβολή ιερόσυλων σε μια από τις εκκλησίες της Τήνου με λεία εικόνες που δεν θεωρούνται ιδιαίτερα πολύτιμες. Το πιο περίεργο, όμως, είναι ότι οι δράστες τις εγκατέλειψαν και έφυγαν με άδεια χέρια!

Ανήμερα του Ευαγγελισμού οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στην πόλη και μπήκαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό του. Χωρίς να πειράξουν ο,τιδήποτε άλλο, έβγαλαν από τις θέσεις τους δυο εικόνες οι οποίες χρονολογούνται τον 19ο και 20ο αιώνα και η χρηματική αξία τους είναι άγνωστη, αλλά πάντως όχι ιδιαίτερα μεγάλη.

Άγνωστο για ποιον λόγο, όμως, οι εισβολείς δεν πήραν τελικά μαζί τους τις δυο εικόνες! Ίσως επειδή είδαν κόσμο να πλησιάζει και φοβήθηκαν μην συλληφθούν κρατώντας τις, τις έκρυψαν προσεκτικά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και εξαφανίστηκαν! Κατά την διάρκεια της έρευνας το επόμενο πρωί οι εικόνες βρέθηκαν και, αφού εξετάστηκαν για δακτυλικά αποτυπώματα, αποδόθηκαν στην εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.