Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ... 200 ΦΙΛΟΡΩΣΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΒΟΦΕΝΤΟΡΙΒΚΑ... ΡΩΣΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ 54 ΑΠΟ ΤΑ 67 ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ..!!!

Την ώρα που διεθνείς παρατηρητές του ΟΑΣΕ αναμένονται στην Ουκρανία, ένταση σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στη δυτική Κριμαία όπου περίπ...


Την ώρα που διεθνείς παρατηρητές του ΟΑΣΕ αναμένονται στην Ουκρανία, ένταση σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στη δυτική Κριμαία όπου περίπου 200 φιλορώσοι εισέβαλαν στη στρατιωτική βάση Νοβοφεντόριβκα, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το πλήθος εισέβαλε στη βάση και άρχισε να σπάει τα παράθυρα, ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στο χώρο επιχείρησαν να αντιδράσουν πραγματοποιώντας ρίψη καπνογόνων στους εισβολείς.

Την ίδια στιγμή διοικητής της στρατιωτικής βάσης στο Μπέλμπεκ της Κριμαίας, δήλωσε στο Al Jazeera ότι έλαβαν τελεσίγραφο από το ρωσικό στρατό να αποχωρήσουν.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Αμύνης, Σεργκέι Σόιγκου, έδωσε την εντολή να προστατευθούν οι Ουκρανοί στρατιώτες που θέλουν να αποχωρήσουν από την Κριμαία, από τους οποίους -στο σύνολό τους 18.000 - οι 2.000 εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ρωσικές σημαίες υψώθηκαν σε 147 στρατιωτικές μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία, σύμφωνα με τον υπουργό, καθώς και σε 54 από τα 67 πλοία του ουκρανικού στόλου.

Στο μεταξύ, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένιι Γιατσένιουκ, δήλωσε πως το Κίεβο χρειάζεται προμήθεια ενέργειας από την ΕΕ, ώστε να προστατευθεί από τον αντίκτυπο της κρίσης με τη Ρωσία, από την οποία εξαρτάται όσον αφορά την παροχή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ο Ουκρανός πρωθυπουργός δήλωσε: «Χρειαζόμαστε αντίστροφες ροές φυσικού αερίου από την ΕΕ για να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας».

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός επισήμανε πως η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να επιτρέψει η ουκρανο-ρωσική κρίση να δημιουργήσει μία νέα διαίρεση στην Ευρώπη. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.