Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

TA MAYΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΣΕΜΠΑΜΠ, ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ ΓΑΖΩΣΑΝ ΕΞΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ -ΣΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΟΥΣ- ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ

Η ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση αλ Σεμπάμπ αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές απειλές για την ασφάλεια της χώρας Σομαλοί ισλαμιστές μαχητές...


Η ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση αλ Σεμπάμπ αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές απειλές για την ασφάλεια της χώρας

Σομαλοί ισλαμιστές μαχητές φέρονται να πυροβόλησαν θανάσιμα έξι γιατρούς, τρεις Σομαλούς και τρεις Σύρους σε αυτοκινητόδρομο στα περίχωρα του Μογκαντίσου.

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τα διάτρητα άψυχα κορμιά τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου νοσηλεύεται ένας ακόμα Σύρος γιατρός, ο οποίος τραυματίστηκε στην επίθεση.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωση αλ Σεμπάμπ αρνείται την εμπλοκή των μελών της στην επίθεση, παρότι συχνά οι αντάρτες πραγματοποιούν ενέδρες τέτοιου τύπου, βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας κατά της κυβέρνησης και θέτοντας στο στόχαστρο ακόμα και εργαζόμενους στην υγεία.

Παρότι η Δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (Amisom) κατόρθωσε να διώξει τους αντάρτες της αλ Σεμπάμπ από τις σημαντικότερες πόλεις της Σομαλίας, η ομάδα κατάφερε και πάλι να ανακτήσει τις δυνάμεις της και να διατηρεί τον έλεγχο των περιχώρων.

Την ίδια στιγμή, πριν μερικές ημέρες ο νέος επικεφαλής της ένωσης, υποστήριξε ότι θα κατατροπωθούν οι αντάρτες, οι οποίοι αποτελούν μία από τις πιο σοβαρές απειλές για την ασφάλεια της χώρας.



1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.