Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ... ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ THIERS ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ...

Στις 19 Νοεμβρίου 2013, στο Λύκειο Thiers της Μασσαλίας, πραγματοποιήθηκε διάλεξη με τίτλο: «Το έργο και η σκέψη του Νίκου Καζαντζάκη». Η...

Στις 19 Νοεμβρίου 2013, στο Λύκειο Thiers της Μασσαλίας, πραγματοποιήθηκε διάλεξη με τίτλο: «Το έργο και η σκέψη του Νίκου Καζαντζάκη».
Η διάλεξη οργανώθηκε από την κα Μουσικούδη Ιωάννα, φιλόλογο, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μασσαλία.
Η κυρία Μουσικούδη είναι υπεύθυνη διδασκαλίας των νέων ελληνικών στο Λύκειο Thiers. Το εκπαιδευτήριο αυτό αποτελεί έμβλημα στην πόλη της Μασσαλίας (αποικία των Φωκαέων, ) και από τους μαθητές του ελπίζουμε να αναδειχθούν οι μελλοντικοί φιλέλληνες.
Η διάλεξη παρουσιάστηκε από τον κο Γεώργιο Στασινάκη, Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη. Πρόκειται για ένα διεθνές πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1988 στη Γενεύη. Ο κύριος σκοπός του είναι η προώθηση – με διάφορους τρόπους (και ιδιαίτερα με μελέτες) – του έργου και της σκέψης του μεγάλου συγγραφέα και ποιητή Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957). Διοικείται από μία Συντονιστική Επιτροπή, η οποία εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από τα Περιφερειακά Συμβούλια. Είναι οργανωμένο σε Τμήματα. Οι πόροι του προέρχονται από συνδρομές και δωρεές. Τα μέλη του προέρχονται από 119 χώρες

Η διάλεξη είχε μεγάλη επιτυχία χάρη στην εμπειρογνωμοσύνη του κου Γεωργίου Στασινάκη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών σ’όλη τη διάρκειά της. Στο τέλος της διάλεξης οι μαθητές έθεσαν ενδιαφέροντα ερωτήματα ενώ πολλοί ζήτησαν επιπλέον υλικό και βιβλιογραφία σχετικά με τον Ν. Καζαντζάκη. Φυσικά, θα χρειαζόταν πολύ περισσότερος χρόνος για να καλυφθεί το τεράστιο συγγραφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, παρόλα αυτά, οι γάλλοι μαθητές αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις γύρω από τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα και στοχαστή, ενώ τους δημιουργήθηκαν ισχυρά κίνητρα για περαιτέρω έρευνα και μελέτη.

Συγχαίρουμε θερμά τον κο Γεώργιο Στασινάκη και ελπίζουμε να τον ξαναδούμε σύντομα στη Μασσαλία. Συγχαρητήρια επίσης στην κα Μουσικούδη για την πρωτοβουλία της και για την οργάνωση της διάλεξης. Τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην διάδοση και προώθηση του Ελληνισμού στη Μασσαλία.

http://diaspora-grecque.com

1 σχόλιο

  1. Ελληνες ....ειμαστε παντου!Ποτε θα καταλαβουν οτι δεν υπαρχει κανενα οπλο για να μας πολεμησουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.