Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ...

Ο συλληφθείς μοιάζει εμφανισιακά με το άτομο που φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψαν κάμερες, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, που επικαλ...


Ο συλληφθείς μοιάζει εμφανισιακά με το άτομο που φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψαν κάμερες, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, που επικαλούνται εισαγγελικές πηγέςH γαλλική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ως ύποπτο για τις πρόσφατες ένοπλες επιθέσεις στο Παρίσι.

Όπως μεταδίδουν το BBC και το France 24, επικαλούμενα εισαγγελικές πηγές, ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης σε αυτοκίνητο σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στο δυτικό Παρίσι, μοιάζει εμφανισιακά με το άτομο που απεικονίζεται σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Ο δράστης, ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά 27χρονο φωτογράφο της εφημερίδας Liberation και που υποχρέωσε στη συνέχεια έναν οδηγό αυτοκινήτου να τον μεταφέρει κοντά στα Ηλύσια Πεδία -αφού προηγουμένως είχε ανοίξει πυρ έξω από την Societe Generale τράπεζα στη συνοικία La Defence στο δυτικό Παρίσι- εκτιμάται ότι ο είναι ο ίδιος που εισέβαλε την Παρασκευή στην έδρα του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV.

Σύμφωνα με τις αρχές, η αποψινή σύλληψη έγινε αφού ένας άνθρωπος ο οποίος είχε δει τις εικόνες αυτές κατήγγειλε ότι είδε τον δράστη. Η αστυνομία είχε λάβει εκατοντάδες τέτοιες καταγγελίες μετά την δημοσίευση των φωτογραφιών.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ένας λευκός άνδρας μετρίου αναστήματος απλά ντυμένος με ένα κυνηγετικό τουφέκι σε μια θήκη κρεμασμένη σταυρωτά στο στήθος του. Μόνον χθες, η γραμμή που άνοιξε για το σκοπό αυτό η αστυνομία έλαβε 692 κλήσεις.

Η αστυνομία συνέχισε σήμερα να αναζητεί στοιχεία από 30.000 κάμερες στα δίκτυα του μετρό, σε τραμ, λεωφορεία και δημόσιους χώρους, ιδίως για να ανασυνθέσει τις κινήσεις του δράστη μετά την επίθεση στη Λιμπερασιόν.

Ο άνδρας είπε ελάχιστα κατά την τέλεση των πράξεών του.

Ειδικοί σε ζητήματα εγκληματολογικής ψυχολογίας οι οποίοι μίλησαν σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν την υπόθεση ότι ο άνδρας ενδέχεται να έχει για κάποιο λόγο εχθρικές διαθέσεις έναντι των μέσων ενημέρωσης ή συμβόλων εξουσίας γενικά.

Ο Κριστόφ Κρεπέν, εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών UNSA, σχολίασε ότι δεν θεωρεί «πως έχουμε να κάνουμε με έναν επαγγελματία» στην συγκεκριμένη υπόθεση. «Μια τρομοκρατική ενέργεια διαπράττεται εν ονόματι κάποιας ιδεολογίας. Ένας ένοπλος ληστής έχει κίνητρο την απόσπαση χρημάτων. Αλλά γιατί κάποιος επιτίθεται σε μια εφημερίδα και κατόπιν απειλεί μια τράπεζα; Αυτός ο άνθρωπος έχει μια τελείως δική του λογική», πρόσθεσε.


-------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.