Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο 88ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "FOKAS"... ΓΙΑ ΧΡΕΗ 1,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...

Χειροπέδες στον 88χρονο Λέανδρο Φωκά ιδιοκτήτη της γνωστής εταιρείως «Fokas» για μη απόδοση ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών συνολικού ύψο...

Χειροπέδες στον 88χρονο Λέανδρο Φωκά ιδιοκτήτη της γνωστής εταιρείως «Fokas» για μη απόδοση ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. πέρασε η ΕΛ.ΑΣ..

Ο 89χρονος Λέανδρος Φωκάς παραδόθηκε το πρωί αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου συνελήφθη βάσει εντάλματος που εκκρεμούσε σε βάρος του.Ο γνωστός επιχειρηματίας οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή. Εξάλλου, ο εισαγγελέας άσκησε πλημμεληματικού βαθμού δίωξη για μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών, υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο κ. Φωκάς αναμένεται να υποστηρίξει ότι το ποσό της μη απόδοσης ΦΠΑ, για το οποίο κατηγορείται, δεν προκύπτει από πωλήσεις για τις οποίες δεν απέδωσε φόρο, αλλά πρόκειται για «χρεωστικό» ΦΠΑ. Επίσης, θα ισχυριστεί ότι θέτει στη διάθεση του Δημοσίου το σύνολο της προσωπικής του ακίνητης περιουσίας.

Η άλλοτε κραταιά βορειοελλαδίτικη εταιρεία αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι. Μετά από δικαστική απόφαση πέτυχε να ενταχθεί στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες οι βιτρίνες του κεντρικού πολυώροφου καταστήματος, επί της οδού Τσιμισκή 48-50, βάφτηκαν «μαύρες» μετά από 39 χρόνια λειτουργίας, λόγω έξωσης από την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, η οποία επικαλέστηκε για αυτήν την απόφασή της την μη καταβολή καθυστερουμένων ενοικίων. Είχε προηγηθεί το 'λουκέτο΄ που έβαλε η εταιρεία στο ιστορικό κατάστημα της οδού Ερμού με Βενιζέλου, το οποίο λειτουργούσε από το 1958.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.